Pühapäeval tulistas politseinik mustanahalist Jacob Blake'i selja tagant seitse korda. Kuna juhtum leidis aset Wisconsini osariigis Kenosha linnas, otsustas selle piirkonna meeskond Milwaukee Bucks, et ei tule Orlando Magicuga mänguks väljakule. Seejärel jäeti lõpuks kõik kolmapäeva õhtuks planeeritud kohtumised ära. Uus jätk tuli loetud tunnid hiljem, kui USA meedia kirjutas, et Los Angelese klubid Lakers ja Clippers sel hooajal rohkem väljakule tulla ei plaani.

Wojnarowski teatas Eesti aja järgi neljapäeva õhtul sotsiaalmeedias, et mängijad on otsustanud lõpuks siiski hooajaga jätkata. Otsus võeti vastu täna hommikul toimunud koosolekul, kus osalesid mängijad, treenerid, klubide omanikud ja liiga juhid. Küll aga lükatakse suure tõenäosusega edasi ka täna õhtuks planeeritud play-off matšid.

Wojnarowski andmetel jätkub hooaeg parimal juhul juba reedel, kuid hiljemalt saab see jätku käimasoleva nädala lõpuks. Siiski ootab võistkondade omanikke ja mängijaid ees veel uus kohtumine, kus pannakse paika, kuidas paremini võidelda sotsiaalse ebavõrdsuse vastu.

Hiljem kinnitas kuuldusi ka NBA ametlik leht: