Eelmise nädala pühapäeval jälgisid Sevilla ja Barcelona vahelist korvpallilahingut Hispaanias tosinajagu NBA skaute. Sevilla alistas Barcelona 85:74 ning lätlase arvele jäi võidumängus 24 minutiga 13 punkti ja kuus lauapalli.

"Ta on Andrea BArgnani, Pau Gasoli ja Ersan Ilyasova segu," lausus Sevilla peatreener Scott Roth Yahoo Sportsile. "Tema ainus nõrkus hetkel on noorus. Usun, et 22 või 23-aastaselt on ta tõsiselt hea."

"Ma pole kunagi näinud selliste oskustega eurooplast," kirjeldas Sevilla ääremängija Derrick Byars meeskonnakaaslast. "Tal on nowtizki-laadne rünnak. Ta on 2.15, kes oskab visata, palli käsitleda, blokeerida ning on väga atleetlik."

Porzingis oli ka eelmise NBA drafti nimekirjas, kuid oleks paljude ekspertide sõnul valitud avaringi lõpus, mistõttu otsustas lätlane loobuda. Eeloleval suvel võib ta sama moodi jätkates kerkida lausa kõrgeimaks valikuks.

EuroCupil on kaheksa mänguga tema keskmised 11 punkti, 4,5 lauapalli ja 1,5 blokki. Seejuures on ta tabanud kaugviskeid 56-protsendiliselt!

Lisaks Porzingisele nähakse tuleval hooajal NBA-s 18-aastaste Hiinas mängivat 196-sentimeetrist mängujuhti Emmanuel Mudiayd, 19-aastast 202-sentimeetrist Barcelona horvaati Mario Hezonjat, 18-aastast Barcelona ääremängijat Marc Garciat ning 209-sentimeetrist türklast Egemen Guvenit.