Saatuse tahtel otsustas koha just läinudöine mäng Phoenix Sunsiga. Ainus allesjäänud kohale pretendeerija oligi Suns, kelle Memphis tasavägises kohtumises 97:91 alistas.

Zach Randolph viskas võitjate kasuks 32 punkti ja rabas 9 lauapalli. Mike Miller lisas 21 ja Marc Gasol 18 punkti. Tubli hooaja teinud Sunsi parim oli 21 punktiga Markieff Morris. Goran Dragic lisas 14 punkti.

Sunsist saab nüüd viies meeskond NBA ajaloos, kes on võitnud põhiturniiril vähemalt 47 mängu ja play-offi ei jõua. Memphisel on võimalus tõusta veel seitsmendale kohale, kui põhiturniiri viimases kohtumises suudetakse alistada hetkel koha võrra kõrgemal asuv Dallas Mavericks.

Miami Heat kaotas kindlalt 93:114 Washington Wizardsile ning peab nüüd leppima idakonverentsi põhiturniiri teise kohaga. Kaotus tähendab, et esikoht kuulub Indiana Pacersile.

Heat andis kohtumises puhkust LeBron Jamesile ja Chris Boshile. Dwyane Wade mängis vaid 18 minutit. Trevor Ariza tõi Wizardsile 25 punkti, Nene lisas 18.

Houston Rockets kindlustas play-offi avaringiks koduväljakueelise ehk läänekonverentsi põhiturniiri neljanda koha, olles sel hooajal neljandat korda üle põhiturniiri parimast klubist San Antonio Spursist. Houston võitis 104:98. Dwight Howard tõi 20 punkti ja 17 lauapalli.