Schröder sattus sekeldustesse eelmise aasta septembris, kui ta vahistati ühe Atlanta äärelinnas asuva baari parklas, kus ta oli koos kolme kaaslasega kaklusesse sattunud. Kannatada saanud isikul diagnoositi muuhulgas raske põlvevigastus ning kui esialgu käsitleti asja väärteomenetluses, siis hiljem muudeti see kuriteomenetluseks - põhjuseks just kakluse tõsidus ning tekitatud vigastused.

Kuigi Schröderile tõenäoliselt nii suurt karistust ei määrata, ähvardab teda seetõttu siiski teoreetiliselt kuni 20 aasta pikkune reaalne vangistus. Kuigi NBA ringkondades usutakse, et reaalsest vanglakaristusest Schröder pigem pääseb, ei saa lühikest vangistust praeguse seisuga siiski sugugi välistada.

Politseiraporti kohaselt alustas kakluse füüsilist osa just Schröder, kes kannatanut esimesena tõukas, misjärel nelik meest käte ja jalgadega peksma asus.

Süüdimõistmise korral ootab Schröderit ees ka NBA mängukeeld.

24-aastane sakslane mängib uuel hooajal Oklahoma City Thunderis, kus ta peaks kõigi eelduste kohaselt täitma Russell Westbrooki taga teise mängujuhi rolli. Atlanta Hawksis oli tegemist põhimängijaga, kuid Hawks soovis temast loobuda, sest leiti, et lisaks platsivälistele pahandustele ei olnud ta ka väljakul oma suure lepingu vääriline - kehvavõitu kaitsemängu ja nigela kaugvisketabavuse juures suutis ta lõppenud hooajal keskmiselt kirja saada küll 19,4 punkti ja 6,2 korvisöötu, ent seda kehvalt esinenud Hawksi meeskonnas.

Schröder vahetati Thunderisse osana tehingust, mis viis Oklahoma Cityst ära Carmelo Anthony.