Pühapäeval tulistas politseinik mustanahalist Jacob Blake'i selja tagant seitse korda. Kuna juhtum leidis aset Wisconsini osariigis Kenosha linnas, otsustas selle piirkonna meeskond Milwaukee Bucks, et ei tule Orlando Magicuga mänguks väljakule.

Bucksi meeskond kogunes küll riietusruumi, kuid väljakule nad ei läinud, vaid sammusid hoopis bussi peale tagasi.

Bucksi meeskonna omanikud avaldasid oma mängijatele toetust. "Toetame igati oma korvpallureid ja nende tehtud otsust. Ainus viis muutuste elluviimiseks on heita valgust meie ees toimuvale rassilisele ebaõiglusele. Meie mängijad on seda teinud ning me jätkame nende kõrval ning nõuame vastutust ja muutusi," seisab Bucksi pressiteates.

Kuna seejärel kaalusid protestiaktsiooniga liitumist ka teised eile mängima pidanud korvpallimeeskonnad, otsustas NBA kõik kohtumised edasi lükata. Täna öösel pidanuks kohtuma veel Oklahoma City Thunder - Houston Rockets ja Portlandi Trail Blazers - Los Angeles Lakers.

Wisconsini prokuratuur on avaldanud 29-aastast Blake`i tulistanud politseiniku nime. Tegemist oli Rusten Sheskey`ga, kes tulistas meest seitse korda pärast seda, kui ta oli oma auto ukse avanud. Blake`i masinast leiti nuga, kuid mitte tulirelva. Intsidendi ajal viibisid autos ka Blake`i kolm last.

Tulistamine jäi videolinti ja tõi kaasa uue protestide laine pelgalt kolm kuud pärast seda, kui George Floydi surm sütitas üleriigilise protestiliikumise laiema rassilise ebavõrduse ja politseivägivalla vastu.

Blake sai väga raskelt haavata ega saa selgroovigastuse tõttu tõenäoliselt enam kunagi käia, kuid ta jääb arstide hinnangul siiski elama.