24-aastase Mitchelli lepingupikendus hakkab kehtima alates 2021. aasta suvest. Tagamängijale on garanteeritud 163 miljonit dollarit. Kui Mitchell valitakse algaval hooajal ükskõik millisesse NBA sümboolsesse viisikusse, kasvab summa 32 miljoni dollari võrra, kirjutas ESPN.

NBA-s valitakse iga hooaja lõpus kolm sümboolset viisikut. Kui esimesse ja ilmselt ka teise viisikusse on Mitchellil keeruline pääseda, on kolmas viisik ameeriklase jaoks igati reaalne.

Eelmisel põhihooajal viskas 185 cm pikkune Mitchell Jazzi eest keskmiselt 24 punkti, lisaks andis ta 4,3 resultatiivset söötu. Jazz kaotas play-off'i esimeses ringis mängudega 3:4 Denver Nuggetsile, aga Mitchell oli rünnakul suurepärases hoos - tema arvele jäi keskmiselt 36,3 punkti ja 4,9 söötu.

Seeria esimeses mängus viskas ta koguni 57 punkti, NBA play-off'ide ajaloos on enamat suutnud vaid Michael Jordan (63 punkti) ja Elgin Baylor (61 punkti).

Mitchelliga sarnase lepingu sõlmib ka Sacramento Kingsi mängujuht De'Aaron Fox. Ka talle on viie aasta peale garanteeritud 163 miljonit dollarit, edasine sõltub 22-aastase Foxi algava hooaja esitustest. Foxil on samuti vaja pääseda vähemalt ühte NBA sümboolsesse viisikusse. Kolmas viisik tõstaks tema lepingu 170, teine viisik 183 ja esimene viisik 195 miljoni dollari peale.

De'Aaron Fox.

NBA noortest tähtedest saab suurima võimaliku lepingu (kuni 195 miljonit) ka Boston Celticsi liider Jayson Tatum (22).

Tänavustest vabaagentidest on kopsakaima lepingu saanud ääremängija Gordon Hayward, kes võttis vastu Charlotte Hornetsi nelja aasta pikkuse ja 120 miljoni dollari suuruse pakkumise. Seni mängis Hayward Boston Celticsis.

Toronto Raptorsi tagamees Fred VanVleet teenib uue kontrahtiga nelja aasta peale 85 miljonit dollarit ja kolmas koht kuulub selles arvestuses lätlasele Davis Bertansile, kes jääb Washington Wizardsi ridadesse. Viskekahur pani allkirja viieaastasele ja 80 miljoni dollarilisele lepingule.

Vähemalt 72 miljonit on garanteeritud ka seni Sacramento Kingsis mänginud serblasele Bogdan Bogdanovicile. Ta võttis vastu Atlanta Hawksi nelja-aastase pakkumise, aga kuna Bogdanovic on nn. piiratud vabaagent, võib Kings ta sama raha eest endale jätta.

Esialgu oleks Bogdanovic pidanud siirduma hoopis tiitlinõudlejasse Milwaukee Bucksi. Kings ja Bucks olid vahetustehingus sisuliselt kokku leppinud, aga see info lekkis meediasse juba nädala alguses. Reeglite järgi võisid võistkonnad vabaagentidega rääkima hakata alles reedel. Kuigi tegelikkuses algavad paljudel juhtudel kulisside taga kõnelused oluliselt varem, otsustas NBA sekkuda ja toimunu osas algatati uurimine.

Bucks ja Kings otsustasid seepeale tehingust loobuda. Seega mängib 28-aastane Bogdanovic algaval hooajal kas Hawksis või Kingsis.

Sellel nädalal on üks usinamatest rahakulutajatest olnud just Hawks. Lõppenud hooajal Oklahoma City Thunderit esindanud itaallase Danilo Gallinariga tehti kolmeaastane ja 61,5 miljonit dollarit väärt leping. Valitsevast meistrist Los Angeles Lakersist tuli üle mängujuht Rajon Rondo (kaks aastat, 15 miljonit) ja Chicago Bullsist hangiti kaitsespetsialist Kris Dunn (kaks aastat, 10 miljonit).

NBA põhihooaeg algab 22. detsembril.