Nähtavasti on aga NBA-l sellisest "kunstist" kõrini saanud - New York Times kirjutab, et uue hooaja eel soovib liiga, et kõik meeskonnad avaldaksid oma mängijate tõelised pikkused, mõõdetuna paljajalu.

Lisaks pikkustele peavad tõele vastama ka kõik muud näitajad, näiteks vanus (!) - Sacramento Kingsi tagamehe Buddy Hieldi kohta avastati näiteks alles möödunud talvel, et ta on tegelikult aasta võrra vanem kui arvati. Hieldi sõnul ei olnud ta kunagi oma vanuse kohta valetanud - veebisaitidel oli ta sünniaastaga millegipärast lihtsalt eksitud.

Kui mitmed mängijad on end pikemaks luisanud, et nooruses skautidele silma jääda või vältida arvamusi, nagu nad oleksid oma positsiooni kohta liiga lühikesed (näiteks Charles Barkley, Draymond Green, Kemba Walker, Allen Iverson, JJ Barea), siis mõned on jällegi lasknud enda pikkust paberil väikesemana välja näha, et nad ei peaks näiteks tsentrina mängima.

Eriti ilmekas näide on Kevin Durant, kelle kohta on arvatud, et ta võib tegelikult olla suisa seitsme jala (213 cm) pikkune, ent ametlikult on tema pikkuseks kuus jalga ja üheksa tolli (206 cm).

Durant on oma pikkuse osas ise naljatanud, et naistega rääkides on ta seitse jalga pikk, korvpalliringkondades aga ikka 206 cm, "sest see on tüüpiline väikese ääre pikkus. Kui ütleksin, et olen sellest pikem, ütleksid kõik, et olen suur äär".