Kolmandat korda hooaja väärtuslikumaks mängumeheks nimetatud Lebron James on mängimas elu parimat play-off korvpalli. Mehe keskmised numbrid on 30,8 punkti, 9,6 lauapalli ning 5,1 söötu. Sinna hulka kuulub ka idakoverentsi kuues finaalmäng, mis viis seeria Boston Celticsi vastu seitsmemänguliseks ja lõppkokkuvõttes finaali - James tõi 45 punkti, 15 lauapalli ning 5 söötu.

Teist aasta järjest koos mängiv supertrio James, Dwyane Wade ning Chris Bosh on taas finaalis. Möödunud aastal jäädi alla Dallas Mavericksile. Kas suudetakse seekord ühinemisel välja kuulutatud tiitel kätte saada või peab James jätkuvalt ebaõnne taluma (kolmas finaal tema jaoks).

Hooaja MVP valimistel teiseks jäänud Thunderi äss Kevin Durant on kõigest 23-aastane. Teel finaali alistati tiitlikaitsja Dallas Mavericks, Los Angeles Lakers ning San Antonio Spurs - meeskonnad, kes on omavahel jaganud viimase 13 hooaja 10 tiitlit.

Durant ei jää numbrite, vastase domineerimise ja viimasel veerandil mängu äraotsustamise poolest millegi poolest James'ile alla. Kui mitte isegi ei edesta. Ääremängija on toonud 29,5 punkti, 7,5 lauapalli, 5,3 punkti. Arvestades, et Thunderil on korvi all Serge Ibaka ja Kendrick Perkinsi näol liiga parim korvialune paar ning erinevalt Miamist on Thunderil Russell Westbrooki näol olemas staarmängujuht, on Duranti numbrid muljetavaldavad.

AVALDA ARVAMUST: Kellest saab NBA meister? Kumb jääb peale, kas Durant või James?