42-aastane Anderson lõpetas 14-aastase NBA karjääri 2005. aastal ning mängis enne korvpallitossude lõplikku varnariputamist hooaja ka Kaunase Žalgirises.

Anderson otsustas karmi mineviku avalikkuse ette tuua pärast otsust vastata sõbra ettepanekule osaleda dokumentaalfilmis "Peenise monoloogid".

Anderson, kel ise on viie naisega seitse last, räägib dokumentaalfilmis oma raskest lapsepõlvest keset narkomaane ja alkohoolikuid.

"Esimest korda vägistati mind ühe naabruses elanud mehe poolt, kui ma olin 8-aastane. Ja see juhtus ka teist korda. Kinnitan, et ta polnud ükski minu treeneritest. Kuid ta oli tegev treeneritemaailmas. Tema nimi tuleb dokumentaalfilmis välja, sest nii on õige," rääkis Anderson.

Anderson valiti NBA-sse 1991. aasta drafti teise valikuna. Tema karjääri tipphetked olid USA koondisega 1990. aasta MM-il pronksmedali võitmine ja 1994. aastal NBA tähtede mängule valituks osutumine. 1992. kuni 1996. aastani kuulus ta liiga 10 parema söödumeistri sekka. Tema karjääri keskmised on 12,6 punkti ja 6,1 söötu.