Algav hooaeg võib olla härgade parim võimalus peale Jordani loobumist uuesti tiitel võita. Tugev idakonverentsi konkurent Indiana Pacers on konkurentsist väljas ja Cleveland Cavaliersi jaoks võib olla tiitli võitmiseks veel liiga vara. Tunnistas ju Lebron James isiklikult, et hetkel on Bulls võrreldes Cavaliersiga selgelt parem meeskond. Oleks Miami Heat suutnud oma tuumiku koos hoida, oleksid nad olnud idas favoriidid ka siis kui Bulls oleks play-offideks oma parimas rivistuses ja vormis. Lühidalt, Jamesi koduigatsus ja Paul George`i õõvastav vigastus avasid Bullsile vähemalt NBA finaali jõudmiseks võimalusteakna, mis võib olla järgmiseks hooajaks juba kinni müüritud.

Kõige hirmutavam on mõlema Rose`i põlvevigastuse juures olnud see, et mõlemal korral on see juhtunud olukorras, kus vastasmängijaga ei olnud füüsilist kontakti. Hüppeliigese väänamised välja jättes tähendab see reeglina pikka vigastuspausi ning suurendab märgatavalt võimalust, et sama mängija võib end tulevikus näiliselt süütus olukorras taas tõsiselt vigastada. Lihtsalt on olemas mängijaid, kelle keha ei ole suuteline ilma katki minemata pikema perioodi jooksul NBA koormustele vastu pidama. Derrick Rose`i mängu ilma, et ta jalgadele ja põlvedele langeks meeletu koormus, ei ole võimalik ette kujutada. Rose`i talent peitub tema plahvatuslikkuses, kiiruses ja võimes suurtel kiirustel säilitada oma tegevuse ning liikumise üle kontroll. Teisisõnu pole Bullsil erilist võimalust Rose`i vigastusriski ka maandada kui nad tahavad väljakul näha seda sama Derrick Rose`i, kes mõni aasta tagasi oli MVP. Optimistid loodavad, et kaks erinevat järjestikust põlvevigastust oli lihtsalt ebaõnn, pessimistid kardavad, et mitte ainult ebaõnn. Vähemalt MMi pidasid Rose`i põlved vastu, kuigi oma parimast tasemest oli ta veel valgusaastate kaugusel.

Bullsi fännide seisukohast positiivne on see, et meeskond on andnud endast kõik, et Rose`i tervena püsides oleksid nad tiitlipretendendid. Oli neid, kes küll lootsid Carmelo Anthony soetamisele, kuid tõele au andes võis Pau Gasol olla isegi parem valik. Anthony ja Rose`i näol on mõlemal juhul tegemist korvpalliväljakul “alfaisasega”, kellele võib lõpuks ühest pallist jääda väheseks. Rose väljendas Melo suhtes ka teatavat vastumeelsust ning Bulls oli kiire reageerima.

Kahe korvialuse mängija Gasoli ja Noah võime söötu jagada, Rose`i läbimurded ning Hinrich`i, Dunleavy ja Mirotici viskekäed teevad Bullsist vähemalt idakonverentsis potentsiaalselt kõige õlitatuma rünnakumasina. Ja just rünnak oli see, mis Bullsi eelmise hooaja play-offides kõige rohkem alt vedas. Tom Thibodeau (kes muuseas oli USA MMi koondise kaitsetreener) võimes, panna Bulls hooaja lõpuks taas vastaseid lämmatavat kaitset mängima, ei ole põhjust kahelda. Ehk, et Bulls on silmnähtavalt meeskonda täiendanud sealt, kus eelmisel hooajal king kõige rohkem pigistas, säilitades samal ajal oma tugevused. Jääb vaid üle loota, et Derrick Rose`i põlved teevad meeskonnaga koostööd.

Tõenäoliselt ei tule Derrick Rose`i karjääris enam hetke kui iga Bullsi fänn ei võpataks kui Rose sekundikski kauem kui hädavajalik väljakule pikali kukub. Kaks hooaega sisuliselt vahele jätnuna, oleks just nüüd Rose`i tagasitulek koos hiilgeaegade lähedase vormiga parim, mida Bullsi fännid saaksid soovida.

Koos Bullsi fännidega loodame, et homme sajab ja tänavatel uputab ...