Esimest aastat toimus loterii pisut uudse süsteemi järgi, kus neljal halvema võitude-kaotuste suhtega põhiturniiri lõpetanud meeskonnal oli võrdne võimalus esimene valik endale saada. Selline muudatus tekitati selleks, et mitte innustada niigi kehvi meeskondi veel kaotama, et paremat draftivalikut saada - varem oli kõige halvema tiimi võimalused esimene valik endale saada 25%, nüüd on alumisel nelikul võrdselt 14-protsendiline võimalus.

Seekordne draftiloterii pakkus aga olukorra, kus esimest valikut ei saanud endale ükski alumise neliku meeskond - selleks oli hoopis New Orleans Pelicans, kes lõpetas põhihooaja tagantpoolt seitsmenda võitude arvuga. Enne loteriid oli Pelicansil kuueprotsendiline võimalus esimesele kohale tõusta.

Teisena saab valida Memphis Grizzlies, kolmanda valikuõiguse sai endale New York Knicks. Suure hüppe tegi Los Angeles Lakers, kes tõusis 11. kohalt neljandaks, viiendana saab valida Cleveland Cavaliers.

NBA ringkondades eeldatakse laialdaselt, et Pelicans kasutab esimesena valimise õigust selleks, et värvata endale viimase hooaja Duke'i ülikoolis pallinud Zion Williamson. Lausa uskumatu füüsisega (201-sentimeetrise pikkuse juures kaalub ta koguni 129 kg) lihasmäge on võrreldud näiteks LeBron Jamesi, Blake Griffini, Charles Barkley ning isegi Shaquille O'Nealiga.