Embiidi tervises kaheldi varemgi - Kamerunist pärit noormeest vaevasid varem probleemid seljaga. Cavaliersi arstid tuvastasid tsentri positsiooni mängival Embiidil jalaluumurru, põhjuseks ülekoormatus. Embiidi agent Arn Tellem kinnitas seda avalikult ja ütles koheselt, et Embiid veedab järgmised paar kuud aega esmalt operatsioonilaual ja seejärel taastusravis.

Kuna Embiid oli ekspertide hinnangul varem konsensuslik 1. valik, seab see õhku hulga küsimusi. Teist aastat järjest drafti 1. valikut omav Cleveland Cavaliers vajab noort tsentrit küll. Klubi juhtkond ei taha tõenäoliselt aga liigset riski võtta pärast eelmise aasta fiaskot, mis päädis Anthony Bennetti valimisega. Cavaliersi eesmärgiks on järgmisel aastal play-off'idesse jõudmine ja väike äär Andrew Wiggins on kõige ahvatlevam variant, kes suudab neid ka kaitses aidata.

Teist valikut hoidev Milwaukee Bucks sai hiljuti uued omanikud ja enamik ekspertidest usub, et Bucks võtab ära väikse ääre koha peal mängiva ründeässa Jabari Parkeri.

Kolmas valik on Philadelphia 76ersil, kes äsja lõppenud hooajal juba veetis terve hooaja ilma enda drafti tippvalikuta - suur äär/tsenter Nerlens Noel taastus purustatud ristatsidemetest. 76ersil on samas ka 10. valik, mis võimaldab riski peale mängimist. Kansase ülikoolis mänginud Embiid võib libiseda siia küll.