Sarja esimeses osas keskenduti veidi ka Jordani karjääri algusele. 1984. aasta NBA draftis Bullsi poolt kolmandana valituks osutunud Jordan meenutas toonast aega, mil pidutsemine oli korvpallistaaride jaoks osa igapäevaelust. Dokumentaalis avaldas Jordan, et ta ise hoidis sellisest elustiilist eemale.

Kultuurišoki sai ta juba hooaja 1984/1985 eelsel suvel. "Olime Peoria linnas ühel hooajaeelsel üritusel. Mäletan, et olin hotellis ja otsisin oma tiimikaaslasi," meenutas Jordan, kes oli toona 21-aastane. "Hakkasin ustele koputama. Ühe ukse taga koputades kuulsin, kuidas toas jäid kõik vaikseks ja keegi sosistas, et inimene seisab ukse taga."

"Nad küsisid, kes ma olen, millele vastasin, et MJ," jätkas kuuekordne NBA meister Jordan. "Siis avati mulle uks. Astusin sisse ja nägin, kuidas peaaegu kogu tiim oli seal. Ma polnud noore inimesena selliseid asju varem näinud. Kokaiini read olid ühes nurgas, kanep teises nurgas ja naised kolmandas."

"Esimese asjana ütlesin neile, et ma lahkun siit. Suutsin mõelda vaid sellele, et kui politseireid peaks tulema, olen mina täpselt sama palju süüdi kui teised siin toas. Sellest hetkest alates olin rohkem või vähem omaette."

Jordani sõnul meeldis talle endale veeta vaba aega kodus puhates. "Ma ei käinud klubides, ei suitsetanud ega teinud kokaiini. Ma ei tarvitanud alkoholi ka toona. Ma tahtsin puhata, et saaksin seejärel edasi mängida."