Jõulukingina pakuvad ookeani taga esimesed etendused Miami Heat ja Dallas Mavericks, Chicago Bulls ja Los Angeles Lakers ning Orlando Magic ja Oklahoma. Veel on vastamisi Boston Celtics - New York Knicks ning Los Angeles Clippers ja Golden State Warriors.

"Ma teadsin kogu aeg, et me mängime. Komissar poleks mingil juhul lasknud hooaega vahele jätta," vahendab ajaleht San Francisco Chronicle Dallas Mavericksi omaniku Mark Cubani sõnu, samas kui Carmelo Anthony (NY Knicks) iseloomustas kollektiivlepingu alaseid lahkhelisid sõnadega "Me olime teineteisest (pallurid omanikest) väga, väga kaugel."

NBA komissar David Stern usub, et liigal õnnestub tööseisaku ajal kaotatud fännid 66-mängulise hooajaga kenasti tagasi võita. "Me saame sellega hakkama. Entusiasm, mis jõulupüha mängude eel valitseb, on lausa ülevoolav," kirjeldas Stern.

NY Knicks korraldas hiljuti fännidele avatud treeningu, mida tuli Madison Square Gardeni halli kaema 10 500 silmapaari ning NBA TV purustas Clippersi ja Lakersi mänguga hooajaeelsete mängude televaatajate rekordi 509 000 huvilisega.

Need numbrid räägivad enda eest. Homme õhtul ei tähistata USA-s suurejooneliselt mitte ainult Christmas Day'd, vaid ka lõpuks algavat NBA hooaega. Delfis ollakse igatahes põnevil! Ja me pole vist ainsad!