Jamesi uus leping viib ta Lakersi ridadesse neljaks aastaks ja toob talle sisse 154 miljonit dollarit (132,11 miljonit eurot). Lepingu viimane aasta on sealjuures player option - ehk kolmanda aasta järel saab James ise valida, kas soovib viimast aastat kasutada või mitte.

Tegu on Jamesi pikima lepinguga pärast seda, kui ta 2010. aastal Miami Heati siirdudes kuueaastasele kontrahtile allkirja andis. Cavaliersi naastes sõlmis ta vaid lühiajalisi lepinguid, hoides sellega pidevalt oma võimalusi võimalikult lahtistena ning ühtlasi Cavaliersi valveseisakus: kui te ei pane piisavalt tugevat meeskonda kokku, võin lahkuda.

Kuigi James jõudis kõigil neljal Cavaliersi naasmise järel mängitud hooajal NBA finaali, ei ole Lakersisse siirdumine üllatus: sellest võimalusest räägiti juba mitu aastat tagasi. Jamesi võis Los Angelesse tõmmata Hollywoodi lähedus, Los Angelesega kaasnev glamuur, soojad ilmad, tema sealne kodu ja muud linna plussid; Lakersis on tema kõrval aga põnev noor kooslus eesotsas Brandon Ingrami, Lonzo Balli ja Kyle Kuzmaga.

Lakers pole pärast Kobe Bryanti hiilgeaegade lõppu veel kordagi play-offi jõudnud: viiel aastal jutti on sellest võimalusest ilma jäädud, et Jamesi tulek muudab Los Angelese automaatselt üheks tiitlisoosikuks.

Lakers ei pruugi Jamesi värbamisega piirduda: meeskonna palgafondis on ruumi veel ka teiseks maksimaalseks lepinguks. Vabaagentidest oleks neil võimalik endale võtta näiteks hetkel vigastatud DeMarcus Cousins. Varem räägiti ka Paul George'i võimalikust tulekust, kuid tema sõlmis juba eile uue lepingu Oklahoma City Thunderiga.

Suured sahinad on viimastel nädalatel käinud Kawhi Leonardi ümber, kes soovib San Antonio Spursist lahkuda - tema saamiseks peaks Lakers aga ilmselt päris suurest osast oma noorest tuumikust loobuma ning ei ole veel teada, kas meeskonnad oleksid võimelised kokkuleppele jõudma.

Lakers sõlmis läinud öösel lepingu lisaks Jamesile veel kahe vabaagendiga: tiimiga liitusid veel tagamees Lance Stephenson ja Golden State Warriorsi ridades kahel korral NBA meistriks tulnud tsenter JaVale McGee.

LeBron on oma kogu senise NBA-karjääri veetnud idakonverentsis - aastatel 2003-2010 ning 2014-2018 Clevelandis, 2010-2014 Miami Heatis. Hooaegadel 2010-2018 jõudis ta igal aastal NBA finaali. Nüüd läänekonverentsi siirdununa on selle seeria jätkumine kõvasti keerulisem, kuna edestada tuleks näiteks mitmekordsed valitsevat meistrit Warriorsi ja tõusvat jõudu Houston Rocketsit.