Video, milles valgenahaline politseinik Derek Chauvin hoiab põlve 46-aastase Floydi kõri peal, on sotsiaalmeedias läinud viraalseks. Videolt on kuulda, kuidas mees kaebab, et ta ei saa hingata.

James postitas täna Instagrami kollaaži video kuvatõmmisest ja endisest Ameerika jalgpallitähest Colin Kaepernickist, kes mäletatavasti oma karjääri lõpupäevil hümni ajal põlvitamisega just politseivägivalla vastu protestiski.

"Just sellepärast," kirjutas James foto allkirjaks. "Kas te nüüd mõistate? Või jääb veel ikka midagi segaseks? #StayWoke"

"Maailm ajab südame pahaks," kirjutas Twitteris sama juhtumi peale Cleveland Brownsi jalgpallistaar Odell Beckham juunior. "See on tõesti... Sellele pole selgitust."

Dallas Cowboysi mängija DeMarcus Lawrence: "Ei saa enam vaikselt vihane olla. Kuidas me saame end turvaliselt tunda, kui need, kes meid kaitsma peaksid, hoopis meid tapavad?!!! Millal võivad vähemused end Ameerikas vabana tunda!?"

Boston Celticsi korvpallur Jaylen Brown lisas, et kui ta oleks Floydi arreteerimist pealt näinud, oleks ta oma sekkumisega kindlasti ka ise trellide taha sattunud.

Minneapolise linnapea Jacob Frey vallandas teisipäeval kõik neli politseinikku, kes Floydi kinnipidamisega seotud olid, öeldes Twitteris, et "see oli ainuõige otsus". Juhtumit uurivad edasi FBI ja osariigi ametivõimud.