Mängijad, sealhulgas ka tähed Carmelo Anthony ning Kevin Durant, esitasid kahes osariigis trustivastase süüdistuse ning nõuavad NBA'lt kahe miljardi suurust kahjutasu, kuna liiga ei luba neil oma tööd teha.

Mängijaid hakkavad kohtus esindama advokaadid David Boies ning Jeffrey Kessler.

Põhiliseks probleemiks on mängijate sõnul liiga juhtkonna käitumine, esitades pidevalt ultimaatumeid ja ähvardusi. Liiga juht David Stern olevat viimasel kohtumisel ähvardanud tööseisaku kaheaastaseks venitada, kui mängijad nende tingimustega ei nõustu.

"Mängijad olid valmis loovutama uue kollektiivlepingu heaks sadu miljoneid dollareid. Sa ei loovuta sellist raha, kui sa uut lepingut ei soovi. Liiga juhtkond läks liiga kaugele," lausus advokaat Boies, kelle sõnul võib kohtu lõpplahendini kuluda kuid.

Viimase lepingu kohaselt olid mängijad valmis loovutama 7 protsenti korvpalliga kaasnevatest tuludest ehk jagama tulud pooleks. Selline tegu oleks mängijatele aastas maksma läinud 280 miljonit dollarit. Kuid omanikud ei soovinud mängijatele vastu tulla liiga süsteemi puudutavates nõudmistes.