Russell Westbrook andis kohe hooaja algul tormihoiatuse, aga siis ei osanud keegi aimata, et ta lööb üle löömatuna tundunud ühe hooaja kolmikduublite rekordi. Enam kui pool sajandit tagasi tegi 41 kolmikduublit hooajaga Oscar Robertson, Westbrook tegi ühe rohkem. Pooltes mängudes kolmikduubel...

Hooaja keskel olid kolmikduublite seisud veel selgelt kunagise supertähe "The Big O" kasuks. Aga Westbrook pani käiku juurde ja tema põhihooaja keskmisteks näitajateks kujunes 31,6 punkti ; 10,7 lauapalli ja 10,4 korvisöötu.

Kui NBA korvpalluritel satub olema mõni vaba päev, siis võtab ikka laulu lahti küll. Westbrook edastas siira rõõmusõnumi tervele ilmale: "Nüüd teen mida tahan!"

Kolmandat aastat järjest NBA finaali jõudnud Golden State Warriors purustas ka sel hooajal rekordeid. Klay Thompsoni personaalsed vägiteod tulevad vaatluse alla kolmandal leheküljel.

Korvpallilegendid Michael Jordan ja Kreem-Abdul Jabbar Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama vastuvõtul. Ametiaja lõpus autasustas Obama mitmeid tuntuid ameeriklasi Presidendi Vabaduse medaliga, mis on USA kõrgeim tsiviilisikutele antav autasu.

Obama värvikas kõne Michael Jordanile autasu üle andes:

Väike meenutus varasemast. Möll Valges Majas hakkab vaikselt meenutama juba Arnold Rüütli aegset toimetamist Kadriorus. Michelle Obamal oli Miami Heati kossumeestega päris lõbus.

Kõlab üsna ebareaalselt, aga Houston Rocketsi mehed kütsid ühes mängus perimeetri tagant peale 61 korda! Kaheseid visati vaid 33. Treenerid räägivad kogu aeg mingist visete balansist. Mida kuradit. Rockets võitis New Orleans Pelicansi 122:100. Uha palju jaksad...

Kus on meie tribüünide tantsumemmed? Kas Rapla teeb järgmisel hooajal ära? Või Tartu või Pärnu või mõni TTÜ õppejõud...

Seda kohe peab täispikas versioonis vaatama:

Klay Thompson läks 5. detsembri Indiana Pacersi vastu ikka päris hulluks. Kolme veerandajaga 60 punkti. Warriors loputas Pacersit 142:106.

San Antonio Spursi legend Tim Duncan saadeti hooaja sees pidulikult pensionile. Viiekordne NBA meister kandis Spursi särki 19 hooaega. Vaieldamatult üks sümpaatsemaid isiksusi kossukuulsuste hulgas.

Tänavu märtsis lahkus elavate hulgast 1990. aastate NBA valitseja Chicago Bullsi peamänedžer Jerry Krause. Bullsi hegemoonia peamine arhitekt.

Huvitav, millal me Eesti korvpallis sellise säutsuni jõuame? Kas üldse jõuame? Knicks võitis mängu 94:90, Porzingiselt võitjatele 16 ja Bertansilt teiselt poolt 3 punkti.

Vaata ajaloolise mängu lühikest videokokkuvõtet:

21-aastane Porzingis valiti mullu Läti aasta sportlaseks. Kasvõi juba selle eest, mida ta on teinud Läti tutvustamisel. Nii Ameerika Ühendriikides kui globaalselt terves maailmas. NBA särgimüügi edetabelites on noorukesest lätlasest eespool vaid mõned supertähed.

Kolmas hooaega järjest on NBA areenidele üha suurem tung. Muidugi, kui rehkendused ikka paika peavad. Korvpalli puhul on kahtlused alati üleval. Aga tõsiselt rääkides, siis läheb vaatemäng rahvale päris hästi peale.

Kuidas taluda vastase psühholoogilist terrorit? Püüdke säilitada rahu ja mõelge, et olete rannaliival ning näkku puhub mõnus soe briis... Üritage sealjuures ka kergelt naeratada.

Korvpalliülekannete tulevik? Veel parem kui videomängus. Nii et e-spordi harrastajad astuge toast välja ja tulge päriskorvpalli juurde.