On meeskondi, nagu Miami Heat, Oklahoma City Thunder, Chicago Bulls või San Antonio Spurs, kes on omale juba play-off pääsme kindlustanud, aga on ka neid, kes ripuvad juuksekarva otsas. Järgnevalt saategi lugeda lühidalt kolme meeskonna kohta, kes võivad hooaja edendes asjad peapeale keerata ja mõnele ''suurele'' pahandust tekitada.

1. Denver Nuggets

Esiteks tasub märkida, et All-Star nädalavahetus ei oleks saanud tulla Nuggetsi jaoks paremal ajal. Selle meeskonna põhiviisik on olnud hädas vigastustega, nii suuremate kui pisematega. Hetkel asuvad nad läänekonverentsis kaheksandal positsioonil.

Nuggets alustas hooaega võimsalt, pesitsedes lausa teisel kohal tihedas läänekonverentsis paar nädalat. Kergete tõusude ja mõõnadega suudeti paikneda üsna kaua 1. - 4. positsioonil, kuni tulid vigastused. Põhimehed nagu Ty Lawson, Aron Afflalo, Nene ja Danilo Gallinari kannatasid erinevate vigastuste küüsis. Kõiki mehi peale Nene vaevas hüppeliiges, samal ajal kui Nene tegeles oma vigase kannaga.

Sealt maalt hakkas ka langus, kui peale 14-5 algust suudeti järgmisest 16 mängust võita 4!

Kui kõik terved, on Denveril võtta varnast kindlasti kõike ühtlasem pink kogu liigas. Tasub märkida, et enne vigastusi mängis Nuggets üht parimat ründemängu kogu liigas. Nendest paremini suutis seda teha ainult Miami Heat. Kui suudetakse kaitsele rohkem rõhku panna ja mehed õigeks ajaks terveks ravida, on Denver meeskond, kellel on võimalus võita ka liiga eliiti.

2. Milwaukee Bucks

Bucksi näol on tegu kindlasti kõige ebastabiilsema meeskonnaga üldse. Tasub märkida, et siiani on suutnud Bucks võita Spursi, Heati (2 korda), Knicksi, Lakersit ja Rocketsit, samas kui hulga kaotusi on tulnud satsidelt nagu Hornets, Kings ja Bobcats.

Samas on nende 32st tulevast mängust 15 meeskondade vastu, kelle võitude-kaotuste suhe on vähemalt 50%. Siin kohal tasub jälle märkida, et esimesest 14st mängust 7 võideti meeskondade vastu, kelle võitude-kaotuste suhe oli vähemalt 50%. See annab ka lootust Bucksi fännidele, et suudetakse tüürida play-offi poole.

Siiani on Bucksi suurimaks probleemiks olnud kaitsemäng. Kui soovitakse suuremat edu saavutada, tuleb kaitse pidama saada. Seda näitab ka number 96.8. Täpselt nii palju on Bucks lubanud oma kõikidel vastastel omale keskmiselt visata.

Kui suudetakse võitma hakata ka kehvemaid meeskondi, on Bucksil soliidne võimalus pääseda play-offi. Hetkel asutakse 14 võidu ja 21 kaotusega idakonverentsi üheksandal positsioonil.

3. New York Knicks

Asudes enne Jeremy Lini esiletõusu idakonverentsis stabiilselt 10. - 13. koha sees, suudeti siiski enne All-Star nädalavahetust tõusta kaheksandele ehk viimasele play-off kohale. Suuresti tänu Jeremy Lini esile kerkimisele võitis Knicks 7 järjestikust kohtumist.

Knicksi suurimad probleemid on sel hooajal olnud Carmelo Anthony, Amar'e Stoudemire ja korraliku mängujuhi puudumine. Baron Davis on kuulunud küll hooaja algusest saati meeskonda, kui oli väljas pea pool hooaega seljavigastusega, samal ajal, kui Jeremy Lin pingile oli paigutatud. Nüüd, kui Lin alustab põhiviisikus ja Davis on pingilt terve võtta, tundub, et tagamängijate probleem on lahenenud.

Suurim probleem on vast Anthony ja Stoudemire, kes ei ole suutnud efektiivselt koos mängida. Selles on süüdi olnud ka korraliku tagamängija puudumine, kes veaks rünnakut. Nüüd on tagamängijad leitud ja meeskonnal kui tervikul vaja edasi liikuda.

Suur täiendus tehti, kui sõlmiti leping J. R. Smithiga, kelle leping kehtib hooaja lõpuni. Ta on andnud mõista, et soovib ka edaspidi meeskonnaga jätkata. Hetkel on Knicksil üks sügavamaid meeskondi, kelle pink mängib aeg-ajalt isegi paremini, kui põhiviisik.

Kui soovitakse saavutada edu, tuleb kindlasti mängida ka edaspidi läbi Jeremy Lini. Tuleb võtta koormust maha nii Anthonylt kui Stoudemirelt ja mängida meeskonnana ja mis peamine, rünnakul palli jagada, kaasata kõik väljakul olevad mängijad.