Vahejuhtum leidis aset Georgia osariigis asuvas Tyrone'i linnas. Uut kodu otsiva paari sõnul nägid nad Browni maja ees müügisilti ning kuna aed ja esiuks oli avatud, otsustasid nad elumaja vaatama minna. Inimesed rääkisid uurijatele, et enne hoonesse sisenemist nad veel hõikasid, et anda majas viibivatele märku enda kavatsustest.

"Kui nad majja jõudsid, tuli vintpüssi kandev Brown trepist alla ning võttis nad kinni," rääkis juhtumit uuriv leitnant Philip Nelson. "Peagi lasi Brown kahel inimesel küll minna, kuid tulistas püssiga nende suunas, kui nad olid lahkumas. Keegi vahejuhtumi käigus viga ei saanud."

Browni enda sõnul pidas ta inimesi röövliteks. Politsei võttis endise korvpalluri vahi alla, ent esmaspäeval pääses endine korvpallur tänu kautsjoni maksmisele vabaks. Nelsoni sõnul on uurimine juhtunu osas jätkuvalt käimas.

34-aastane Brown mängis NBA-s aastatel 2006-2015. Lisaks Lakersile jõudis ta mängida veel Cleveland Cavaliersi, Chicago Bullsi, Charlotte Hornetsi, Phoenix Sunsi, San Antonio Spursi, New York Knicksi ja Miami Heati särgis.