20 aastat Los Angeles Lakersis mänginud Bryant oli pühapäeva hommikul koos tütre ja veel seitsme reisijaga Californias teel korvpallimängule, kui nende kopter alla kukkus. Kõik üheksa inimest said surma.

2016 karjääri lõpetanud korvpallitäht Kobe Bryant oli surres 41aastane. Temast jäid maha lesk ning kolm tütart.

Viiekordset NBA meistrit kandnud helikopter Sikorsky S-76 oli sama mudel, mis Tallinn-Helsingi liinil sõites kukkus 2005. aastal Naissaare lähedal Soome lahte. Toona oli reisijaist pardal kuus Soome, neli Eesti ja kaks USA kodanikku, kopteri piloodid olid soomlased. Kõigi Copterline´i liinilennu ohvrite surma põhjus oli uppumine.

Copterline´i lennuõnnetuse põhjustas S-76 juhtimisseadeldise viga. Täpsemalt selgus hüdrovõimendi (esiservo) uurimisel USAs, et selle kolvipea küljest oli lahti koorunud osa kattekihist. See tõi kaasa servo toimimisnäitajate järsu halvenemise ja seega ka kopterile saatuslikuks saanud rootori labade seadenurga ootamatu muutuse. Copterline´i pilootidel ei olnud võimalust kopterit 35 sekundi kestel, mis neil keereldes kukkumisel oli jäänud, kontrolli alla saada.

CNNi andmeil oli Californias Calabasas allakukkunud Sikorsky S-76 peal sama sümbol kui Bryantile kuulunud kopteril ja sellel oli Bryanti logo. Ka NBA mängijana kasutas Bryant aeg-ajalt oma kopterit võistlustele sõitmiseks.

Sikorsky S-76 on populaarne Ameerika Ühendriikides toodetav kahemootoriline tsiviilkasutuseks loodud helikopter. Seda kasutatakse nii reisijateveol (12 reisijakohta), VIP-kopterina (6-8 reisijakohta) kui ka eriotstarbelisteks ülesanneteks, näiteks meditsiini- ja päästekopterina. Esmalennu tegi S-76 aastal 1977.