NBA legendi Bryanti abikaasa on kopterifirma Island Expressi ja selle piloodi postuumselt kohtusse kaevanud. Zobajani vend Berge Zobayan tõdes Los Angeles Timesi vahendusel, et Bryant teadis õhkutõusmise eel kõiki riske ning pilooti ei saa õnnetuses süüdistada.

„Helikopterisse istunud inimesed teadsid riske ning nad tegid seda vabatahtlikult. See hooletus oli lõpuks oluline faktor,“ teatas Berge Zobayan. „Seega ei lasu minu vennal ka vastutust.“

Vanessa Bryanti süüdistuse kohaselt ei suutnud Zobayan hinnata olukorda ning muutuvaid ilmastikuolusid. Lisaks oleks naise sõnul pidanud Zobayan lennu üldse ära jätma ning õhku tõustes ei suutnud ta väidetavalt hoida turvalist vahemaad helikopteri ja looduslike takistuste vahel.

Kohus asub kohtuasja arutama 22. juunil.

Kobe ja Gianna Bryanti ning Ara George Zobajaniga koos hukkusid veel John, Keri ja Alyssa Altobelli, Payton ja Sarah Chester ning Christina Mauser. Kõikide hukkunute perekonnaliikmed on kopterifirma vast kohtusse pöördunud.

Kohtuasjas öeldakse, et firma Island Expressi kopteril oli lubatud õhku tõusta vaid teatud nähtavuse korral ning niisuguse uduga, nagu tol päeval oli, poleks tohtinud lend üldse aset leida. Udu oli madalal ning kopter lendas ilmselt kõrgusel, kus udu pilooti enne alla kukkumist pimestas. Samuti heidetakse kopteripiloodile ette sellistes tingimustes 289 km/h kiirusega lendamist.

Kohtuasja vedavad advokaadid on ära märkinud, et armeenlasest piloot Ara George Zobajan sai juba 2015. aastal karistada minimaalsete nähtavusnõuete rikkumise eest.