Ajakirja The Blast andmetel selgub kohtule esitatud juriidilistest dokumentidest, et Vanessa Bryant nõuab firmalt Island Express abikaasa surma eest kahjutasu, mis ulatub sadadesse miljonitesse dollaritesse.

Kobe Bryant ja tema 13-aastane tütar Gianna hukkusid kopteriõnnetuses tänavu 26. jaanuaril Californias.

Kohtukaebuses rõhutatakse, et Island Expressi helikopteril oli lubatud õhku tõusta vaid teatud nähtavuse korral ning niisuguse uduga, nagu tol päeval valitses, poleks tohtinud lend üldse toimuda. Udu oli madalal ning kopter lendas ilmselt kõrgusel, kus udu pilooti enne alla kukkumist pimestas. Samuti heidetakse kopteripiloodile ette sellistes keerulistes tingimustes 289 km/h kiirusega lendamist.

Bryanti perekonna advokaadid on ära märkinud ka fakti, et traagilise õnnetuse hetkel kopterit juhtinud piloot Ara George Zobajan sai juba 2015. aastal karistada minimaalsete nähtavusnõuete rikkumise eest.

Kobe ja Gianna Bryanti ning Zobajaniga koos hukkusid veel John, Keri ja Alyssa Altobelli, Payton ja Sarah Chester ning Christina Mauser. Kõikide hukkunute perekonnaliikmed on kopterifirma vastu kohtusse pöördunud.