Varalahkunud Bryant veetis kogu oma NBA karjääri Lakersi ridades, kus ta mängis kokku 20 hooaega. Kui tabloidväljaanne TMZ kirjutas hiljuti, et korvpallilegendi mälestatakse Los Angelese Memorial Coliseumil, sest sinna mahub ligi 60 000 inimest rohhkem, siis reedel teatas lesk Vanessa Bryant, et ärasaatmine peetakse siiski Staples Centeri juures.

Sümboolne on ka kuupäev, mil Bryanti ja tema tütre Gianna mälestamine toimub: 02.24.20. 2 oli Gianna ning 24 Kobe'i särginumber. 20 tähistab nii Bryanti Lakersis veedetud hooaegu kui ka aastaid, mis ta oma naise Vanessaga koos veeta sai.

Staples Centerisse mahub umbkaudu 19 000 pealtvaatajat. Tõenäoliselt koguneb spordisaali ja selle ümbrusesse siiski veelgi rohkem mälestajaid hukkunud korvpalluri auks.

Bryant (41), tema 13-aastane tütar Gianna ja veel seitse inimest hukkusid 26. jaanuaril Calabasase lähistel, kui Sikorsky S-76B tüüpi helikopter oli teel tüdrukute korvpalliturniirile, kuid kukkus ootamatult alla. Õnnetuse hetkel olid Californias väga halvad ilmastikutingimused ning nähtavust segas paks udu.