Chicago Tribune ajakirjanik Sam Smith andis mõista, et antud tehingu jutud on kerkinud jällegi üheks suurimaks võimalikuks tehinguks, mis võib enne 15. märtsi NBA-s toimuda.

''Vahetustehing, mille üle on enim spekuleeritud viimastel päevadel, on Lakersi ja Rocketsi vaheline vahetus, tänu millele liigub Pau Gasol Houston Rocketsisse ja Kyle Lowey ning Luis Scola leiavad koha endale Lakersi ridades. Rocketsi juhtkond usub, et Goran Dragic ning Jonny Flynn on võimelised asendama Lowryt ja LA vajab Mike Browni süsteemi kindlasti soliidset tagamängijat. Siiani on see vahetus olnud lahtine, aga mõlemad meeskonnad vajavad muutusi ning väga tõenäoline on, et see ka toimub,'' sõnas Sam Smith. Lisaks sellele osales Smith Dan Patrick Showl, kus sõnas, et Rocketsi juhtkond on üksmeelel, et vajatakse hädasti staarmängijat.

Kyle Lowryl on käsil suurepärane hooaeg, millest tehakse üllatavalt vähe juttu. Siiani on tema selle hooaja keskmised näitajad 15.9 punkti, 7.5 resultatiivset söötu ning 5.2 lauapalli mängust. Lisaks soliidne 42.4% tabavus kolmepunkti visetel.

Lakersi juhtkond loodab, et just Lowry on see, keda vaja. Ta peaks suutma dikteerida rünnakut sel viisil, nagu Mike Brown seda soovib. Lisaks võtaks Lowry mäng suure osa Kobe Bryanti koormusest, kes mängib sel hooajal siiani 38 minutit keskmiselt mängus, sest ilma temata ei suuda ülejäänud mehed Lakersi rünnakut absoluutselt jooksma saada.

Kui veel Lakersi vaatenurgast asja võtta, siis saaksid nad tehingu kaudu ka Scola, kes oleks igati arvestatav asendus Pau Gasolile. Olgugi, et Scola ei ole nii mitmekülgne mängija, kui Gasol, aga kindlasti on tema väljakul olemine suur pluss kogu meeskonnale. Tal on hea korvialune mäng ja samas ei karda ta ka kaitses kõvasti pingutada.

Selle lükke tagajärjel saaks Rockets oma ridadesse staari, keda on kaua otsitud. Lakers suudaks selle vahetuse tulemusena ilmselt rääkida kaasa sel ja miks mitte ka paaril järgneval hooajal tiitli jagamisel.