James on NBAs pälvinud kõikvõimalikud isiklikud tiitlid. Lisaks kolmele MVP auhinnale on ta kaheksakordne Tähtede mängul osalenu, NBA skoorikuninga tiitli omanik, 2-kordne Tähtede mängu MVP, aasta uustulnuk, valitud mitmeid kordi NBA sümboolsetesse viisikutesse, olümpia kuldmedali omanik - puudu on veel vaid see kõige tähtsam, see, mille järgi mängija suurust NBAs enim hinnatakse - NBA meistritiitel.

Kunagi varem polnud ükski mängija enne liigaga liitumist nii suure huvi all olnud. Kunagi varem pole ükski staar nii palju kriitikat saanud, kui James, kui ta Cleveland Cavaliersist tiitleid jahtima Miami Heati asus.

James'i jaoks on tegemist kolmanda finaaliga. Esimene kord Cavaliersis tuli tunnistada San Antonio Spursi, möödunud hooaja Dallas Mavericksi paremust. Ei Kobe Bryant ega Michael Jordan pidanud tiitli võitmiseks kahte finaali kaotama. Olgugi, et need kaks on nimed, kellega James'i enam võrreldakse. Nüüd on võimalus mehel endalt kõik etteheited maha pesta.

Ennast lõplikult NBA tippu ning auga ajalukku kirjutamisest lahutab üks võit ning hoolimata möödunud kohtumisel saadud jalakrambist on mees valmis. "Mul on vaja tööd teha ja mu töö pole veel valmis!" lausus James tänasel pressikonverentsil.

James'i ees seisab veel hetkel noor Oklahoma City Thunder. Kunagi varem pole ükski meeskond suutnud 1-3 kaotusseisust finaalis välja tulla. Oleks ilus, kui 23-aastased Kevin Durant ja Russell Wesbrook ennast NBA tippu kirjutaks ning sarnaselt Chicago Bullsi, San Antonio Spursi ja Los Angeles Lakersiga uut saagat alustaks, kuid selleks tuleb enne finaalide ajalugu muuta. Või siis saagaga järgmisel hooajal taas alustada...