Tennant esitas esmaspäeval kohtusse hagi, kus kirjeldab muuhulgas Santa Monicas asuvas Casa del Mari hotellis juhtunut: toona veel Golden State Warriorsi abitreenerina ametis olnud Walton olevat Tennanti esmalt naise raamatust rääkimiseks oma hotellituppa kutsunud, seal aga reporteri voodi peale väänanud ning Tennanti keeldumisest hoolimata tema kaela suudelnud, naise keha katsunud ja oma erektsiooni tema jala vastu hõõrunud.

Lõpuks olevat Walton küll naise lahti lasknud, kuid enne seda oli Tennant tõsiselt kartnud, et mees hakkab teda vägistama. Lisaks sellele intsidendile kirjeldab Tennant veel mitmeid olukordi, kus Walton oli temaga siivutult käitunud, teades, et naine ei ole temast huvitatud.

Walton on 2013. aastast abielus, paaril on kaks poega.

Walton oli Warriorsi abitreeneriks aastatel 2014-2016, misjärel juhendas ta kolm hooaega Lakersit, enne kui lõppenud põhihooaja järel vallandati. Koheselt leidis ta aga uue töö - ta palgati Sacramento Kingsi poolt.

"Oleme väidetest teadlikud ning kogume lisainformatsiooni," seisis Kingsi avalduses. "Antud hetkel ei soovi me rohkem asja kommenteerida."

Omapoolse avalduse ka Lakers. "Väidetav intsident leidis aset enne seda, kui Luke Walton sai Lakersi peatreeneriks. Mitte kordagi enne tema Lakersis töötamist ega selle ajal ei informeeritud klubi nendest süüdistustest - kui oleks, oleksime koheselt uurimist alustanud ning NBA-d teavitanud."

Pärast esialgset vaikimist on meedias sõna võtnud ka Waltoni advokaat, kelle sõnul kavatsetakse "alusetud süüdistused kohturuumis ümber lükata".

Tennanti süüdistused teeb tõsiseltvõetavamaks asjaolu, et naisel pole näiliselt sellest midagi suurt võita: ta oli juba varem suhteliselt tuntud ajakirjanik, kel ei oleks põhjust valesüüdistustega oma karjääriga riskida.