"Ausalt öeldes ma ei uskunud, et Miami isegi finaali jõuab. Jason Kidd on mul igipõliseid lemmikuid. Samuti Dirk Nowitzki. Mehed on maailma ja Euroopa korvpalli väga palju andnud. Nüüd võivad nad rahulikult pensionile minna," lausus Ruut Delfile.

"Väiksem poeg jälgib mul pidevalt NBA mänge, tema on muidugi Miami fänn. Mulle isiklikult see Heati mänguplaan ei meeldinud. Kuigi selline üks-üks mängimine on vahepeal hea, siis Heat pidi liiga palju jõuga ära tegema. Seevastu Dallas mängis ilusti viis-viie vastu ning leidis vastaste nõrgad kohad kiirelt üles. Meeskondadel olid väga erinevad stiilid. Mulle meeldis see, et võitis mitte üleshaibitud meeskond. Dallas näitas, et ühtse löögirusikana võid liigutada mägesid," lisas Ruut.

"Miami staarid tundusid sellised hädaldajad. Neile jäi palli väheks, kui üks sai minema, siis teine eemaldus. Meenutas lasteaeda. Nowitzki meeskonnakaaslane see eest just kinnitas, et sakslane teeb teisi enda ümber paremaks."

Kuigi peatreener NBA's toimuvat enam igapäevaselt ei jälgi, tunnistas ta, et hoidis play-offis veidi pöialt Chicago Bullsile: "Ega mul selget lemmikut ei olnud. Viimastel aastatel ma NBA'd enam nii palju ei jälgi. Aga läbi aegade lemmiku puhul pean ma andma traditsioonilise vastuse - Chicago Bulls ning Michael Jordan."