Esiteks mängisid Jordan ja Pippen positsioonidel viskav tagamängija ja väike äär, samuti nagu Wade ja James. Mõlemad, Wade ja James on sama mitmekülgsed mängijad nagu olid Jordan ja Pippen, Wade ja James on samuti suurepärased skooritegijad, osavad söötjad ning lauapallide hankijad.

Mõlemate paaride statistika on üllatavalt sarnane. Kui ühendada nii Jordani ja Pippeni ja Jamesi ning Wade'i statistilised näitajad omavahel, saame näiteks teada, et James ja Wade viskavad kahepeale keskmiselt 50.5 punkti mängust. Jordan-Pippen duo suutis visata 49.8. James ja Wade on seda siiani teinud 52.7% juures, samas, kui Jordan-Pippen suutsid tabada 48.2% sooritatud visetest. Tabavus ongi üks suurimaid erinevusi paaride vahel. Veel edestavad James ja Wade Jordanit ja Pippenit näiteks resultatiivsetes söötudes, kui Heati duo assisteerib meeskonnakaaslasi keskmiselt 11.8 sööduga. Bullsi mehed jagasid 10.2 söötu. Heati paar teeb silmad ette Bullsi meestele ka blokeeritud visetes. 2.1 on Jamesi ja Wade'i keskmine, samas kui Jordan ja Pippen suutsid blokeerida keskmiselt 1.2 viset kahepeale. Bullsi mehed edestavad Heati paari näiteks vaheltlõigetes. 3.9 on Jordani ja Pippen näitaja ja 3.6 Jamesi ja Wade'i. Lisaks edestab Bullsi paar veel Heati oma lauapallide arvestuses, 13 Jordanile ja Pippenile, 12.5 Jamesile ja Wadele. Viimane kategooria, mida veel võrrelda, on pallikaotused. Neid tegid Bullsi mehed keskmiselt 5.1 mängu kohta. Heati meeste näitaja on 6.2.

Üllataval kombel on Heati tandemil statistilselt isegi pisikene eelis. Olenemata sellest oli Jordan-Pippeni koostöö ja mäng väljakul väga sarnane sellele, kuidas mängivad hetkel James ja Wade koos. Ka James-Wade on üliatleetlikud ning ka neile meeldib alustada kaitsest, muuta see rünnakuks ja joosta koos pidevalt kiirrünnakutel, et tuua meeskonnale kiirelt ja efektiivselt punkte.