Kui USA pesapalliliiga MLB ja Ameerika jalgpalliliiga NFL on juba alustanud üpris konkreetset sõda dopingu vastu, siis seni on NBA suutnud spordimaailma "hävitavast" poolest eemale hoida. Pallurite seotusest dopinguga on aga telgitagustes palju juttu olnud.

Fisheri dokumentide põhjal avaldatud Miami Times'i loo põhjal alustas MLB oma uurimist, mille tulemusel määrati endisele väärtuslikumale mängumehele Ryan Braun mängukeeld ning kuuldavasti ollakse lähedal ka New York Yankeesi staarmängija Alex Rodriguez'i karistamisele.

Fisheri sõnul tundis ta koos kaaslastega dokumentidest ära NBA mängijad, MMA võitlejad, profipoksijad ja mitmed ülikoolisportlased. Tema sõnul on sportlaste hulk, kes sooritust tõstvaid aineid kliinikust saanud palju suurem, kui arvata võib. "See ei ole enam 2013. või 2012. aasta probleem. Mõned neist inimestest on kliinikuga seotud juba 2009. aastast. Neid on kindlasti üle saja. On peaaegu hirmutav mõelda, kuid paljud inimesed kliinikust "ravi" on saanud ning kui kaua neil on õnnestunud sellega kõigest pääseda," lausus Fisher ESPNile.

Fisheri sõnul pakkus MLB talle dokumentide eest 125 000 dollarit. Pärast seda, kui ta keeldus, varastati dokumendid tema autost.

NBA kontrollib oma pallureid regulaarselt. Esimene vahelejäämine toob kaasa 20-mängulise keelu, teine 45-mängulise ja kolmas veel pikema.