Pika ajalooga vangla on ainus, mis California osariigis surmanuhtlusi täide viib. Kokku on 3082 kohaga vanglas 4223 kinnipeetavat, kellest surmanuhtulse saanud üle 730.

Warriorsi eest jooksid platsile endine treener Mark Jackson, abitreenerid Alvin Gentry ja Brian Scalabrine. Kohal oli ka praegune peatreener Steve Kerr. Tegemist oli kolmanda korraga, mil Warriors vanglat külastas ning numbritega 92:86 suudeti esimest korda NBA mehi võita.

Vangide jaoks on tegemist äärmiselt äreva ja rõõmsa võimalusega ning seda kinnitas ka nende peatreener Daniel Wright: "Olin nii närvis, et ei maganudki eelmisel ööl. Ja ma isegi ei mängi!"

Omapärase kogemuse said ka Kerr ja Gentry. "See oli mu elu unikaalseim korvpallikogemus," lausus Kerr. "Mu õed olid väga mures," tunnistas Genrty.

"Olime sellest, et nad siin on, vaimustuses. Meie oleme need, kes on tundsid hirmu," lisas üks kinnipeetavatest Juan Haines, kes mängus kaasa ei teinud.

Vangid said pärast kohtumist ka staaridega pilte teha ning autogramme ja küsimusi esitada. "Ma tahaks küsida, kes teid ära rääkis, et te ise vanglasse astusite? Minu puhul oli selleks vaja relvi ja läbiotsimisordenit," küsis teisel veerandajal kinnipeetav Rahsaan Thomas.