FBI-l olid vettpidavad andmed, et kolm Knicksi korvpallurit "aitasid" 1982. aasta kevadel meeskonnal kaotada ning et raha teenis selle pealt korvpallureid kokaiiniga varustanud narkodiiler, selgub septembri alguses ilmunud Brian Tuohy raamatust "Varguse mängud: kihlveod spordis, kokkuleppemängud ja FBI."

FBI sai ühelt informaatorilt teada, et narkodiiler, keda nimetatakse "idaranniku üheks mõjuvõimsamaks," panustas 1982. aasta kevadel NBA mängudele suuri summasid ning oli oma kihlvedudes väga edukas. Väidetavalt olid oma meeskonna kaotusele panuseid teinud ka Knicksi mängijad ise.

Lisaks sellele, et korvpallurid lasid oma meeskonnal kaotada, anti mängu eel panuseid teinud diilerile siseinfot, kui mõni nende põhimees kohtumisel ei osale.

Raamatus on välja toodud ka kaks konkreetset mängu, millega diiler suuri summasid teenis. Need olid Knicksi-Bulletsi (109:113) mäng 28. veebruaril 1982 ja Knicksi-Spursi (91:114) mäng 16. märtsil 1982.

Knicks lõpetas 1981/82 hooaja 33 võidu ja 49 kaotusega. Hooaja viimasest üheksast mängust kaotati seejuures koguni kaheksa. Knicksi toonane suurim korvikütt Micheal Ray Richardson sai 1986. aastal eluaegse võistluskeelu, sest rikkus NBA dopingureegleid, olles pikki aastaid kokaiini sõltuvuses.

Kui The New York Posti ajakirjanik Richardsonilt küsis, kas Knicksi mängijad tegelesid toona kokkuleppemängudega, lükkas ekskorvpallur süüdistused kategooriliselt ümber: "Mida põrgut! Mitte mingil juhul! Me ei teinud sellist asja mitte kunagi."

Kuigi FBi uurimine kestis aastaid, ei esitatud Knicksi mängijatele 1980-ndatel aastatel ühtegi süüdistust, sest nappis tõendeid ja tunnistajaid.