NBA ametlik koduleht on järjestanud 20 kuumimat mängumeest, kel lepingu järgi õigus siseneda vabaagendi turule või kellele on konkurentidel õigus pakkumisi teha.

1. Chris Paul - NBA parimaks mängujuhiks peetaval Paulil on õigus Los Angeles Clippersist lahkuda, kuid Doc Riversi peatreeneripingile asumine ning klubi järgmised sammud otsustavad, kui raskeks või kergeks talle uue lepingu tegemine tehakse.

2. Dwight Howard - Läbikukkunud aasta Los Angeles Lakersi ridades veetnud Howard on endiselt liiga parim keskmängija ning seda teavad ka Dallas Mavericks ning Houston Rockets, kes mehele silma tugevalt peale pannud. Kuid Lakersis ootab meest suurem palganumber. Howard lubas otsuse teha 10. juuliks.

3. Andrew Bynum - Howardi Lakersisse siirdumise järel Philadelphia 76ersisse vahetatud ning hooajal mitmeid miljoneid vigastuse tõttu ilma mängimata taskusse pistnud keskmängija on vabaagent. Saab näha, kes julgeb kehva tervisega keskmängijaga riskida.

4. Josh Smith - Atlanta Hawksi ääremängija on kompliment igale staarile liigas. Meest ootab suur palk, kuid on raske öelda, kas teda paelub enam staariseisus halvas klubis või "parema käe" roll mõnes tugevamas.

5. Paul Millsap - Utah Jazzi lauapallidehunt on üks vähim tähelepanu saav mängumees liigas. Kuid Jazzil on varrukast võtta noored Enes Kanter ning Derrick Favours ja seega pole neil Millsapi vaja.

6. Andre Iguodala - Atleetlik ääremängija otsustas mitte Denver Nuggetsiga lepingut pikendada ning testib vabaagendi turgu. Kuid Denver teeb kõik, et ta endale jätta.

7. David West - West tõestas Indiana Pacersiga konverentsi finaali jõudes, et on üks parimatest suurtest äärtest liigas. 32-aastasena hakkab tema karjäär lõpufaasi jõudma ning mees soovib veel viimast suurt lepingut. Tõenäoliselt tuleb see siiski Indianast.

8. Al Jefferson - sarnaselt Millsapiga Jazzi noortele suurtele ette jäänud Jeffersonil kosilastest puudust ei tule. Heal päeval 20 punkti ja 10 lauapalli toov keskmängija leiab kindlalt uue klubi.

9. Manu Ginobili - vanameister Ginobilil on leping San Antonioga lõppenud. Palju on räägitud pensionile minemisest, kuid koduses meedias olla mees öelnud, et soovib jätkata. Vaevalt ta seda mujal kui Spursis teeb.

10. J.R. Smith - Möödunud hooaja parim vahetusmees Smith leidis, et tema väärtus on selgelt tõusnud ning otsustas lepingust välja astuda. Huvi on palju, iseasi, kui suur see on. Ta isetseb tihti, kuid heal päeval tasub see kuhjaga ära.

Ülejäänud "kuumad": Jeff Teague, Brandon Jennings, Tyreke Evans, O.J. Mayo, Monta Ellis, Nikola Pekovic, Kevin Martin, Jose Calderon, Tiago Splitter, Nate Robinson.