Los Angeles Lakers saadab Brooklyn Netsi oma 21-aastase tulevikulootuse D'Angelo Russelli ning aasta tagasi hiiglasliku lepingu sõlminud venelase Timofei Mozgovi, saades vastu 29-aastase tsentri Brook Lopezi ning Eesti aja järgi ööl vastu reedet toimuva drafti 27. valikuõiguse.

Tehingul on mitu põnevat külge: Lakers ütleb ära küll kaks aastat tagasi drafti teise valikuna võetud mängujuhist Russellist, kuid selle vastu saadakse oma karjääri parimates aastates Lopez, kelle leping kehtib veel ühe aasta. Timofei Mozgovist lahti saamine on Lakersi jaoks aga suureks õnnistuseks: eelmisel hooajal sõlmiti Vene keskmängijaga arusaamatu nelja-aastane leping, mille iga hooaeg toob 216-sentimeetrisele hiiglasele sisse 16 miljonit dollarit. Kuna tegu ei ole sugugi esimese ešeloni tsentriga, oli temaga nii suure lepingu tegemine Lakersi poolt üsnagi veider liigutus.

Russellist loobumist pehmendab tõsiasi, et juba neljapäeval võtab Lakers drafti teise valikuõigusega ülisuure tõenäosusega endale uueks mängujuhiks lootustandva Lonzo Balli.

USA ajakirjanike väitel on Lakers järgmisel suvel sihtimas Paul George'i ja/või LeBron Jamesi, kes väidetavalt oma karjääri viimased aastad Los Angeleses veeta soovib. Kuna Lopezi leping kehtib veel ainult ühe hooaja ning Mozgovi suurest palgast saadi lahti, ongi Lakersil järgmisel suvel küllaltki palju palgaruumi, et vabaagentidest superstaare endale meelitada.

Ideaalis tahaks Lakers vabaneda ka Luol Dengi lepingust: Mozgoviga samal ajal sõlmitud diil toob 32-aastasele Dengile veel kolmel hooajal sisse 17-18 miljonit.

Põneva tehingu viisid läbi ka Atlanta Hawks ja Charlotte Hornets: Hawksist liigub Hornetsisse kunagine superstaar Dwight Howard, kelle vastu antakse itaallasest tagamees Marco Belinelli, keskmängija Miles Plumlee ning selle aasta drafti 41. valik. Sarnaselt Lakersi ja Netsi diilile on ka siin osaliselt mängus Howardi suur palk (üle 23 miljoni dollari aastas), mistõttu on Hawks nõus tema vastu saama näiliselt väiksema väärtusega pallureid.