CNNi teatel kinnitas lennujuhtimisteenistuse audiovestlus helikopteri piloodiga, et kopter lendas õnnetuse hetkel erakorralise lennuloa alusel ehk tegemist oli erivisuaallennuga.

Erivisuaallend on visuaallennureeglite (VFR) järgi toimuv lend, mille teostamiseks on lennujuhtimisteenistus andnud loa lennuilmast halvema ilma tingimustes.

Burbanki lennujaama kontrolltorn oli andnud helikopterile loa lennata kiirtee I-5 kohal suunaga kirdesse. Helikopter pidi olema kõrgusel 760 meetrit või natuke madalamal.

Audiovestlusest selgub, et lennu ajal öeldi piloodile, et ta lendab liiga madalalt. See võib tähendada, et helikopterit ei olnud näha lennujuhtimise radaril.

Piloot oli vestluses palunud, et lennujuhid oleks temaga pidevalt ühenduses. Enne õnnetust pööras kopter kagusse, tõusis pisut enam kui 600 meetri kõrgusele, kuid kukkus seejärel mägisel alal alla, olles merepinnast 420 meetri kõrgusel. Satelliidikaart kinnitab, et õnnetuse hetkel oli ilm selles piirkonnas väga pilvine ja udune.


Los Angelese politseijaoskond sai teate kopteriõnnetuse kohta kohaliku aja järgi pisut enne kümmet, kui hädaabikõnes teatati, et alla kukkunud kopter on põhjustanud väikese tulekahju. Õnnetus juhtus mägisel ja raskesti ligipääsetaval alal.

Õnnetuse pealtnägijate sõnul tegi helikopteri mootor enne allakukkumist kummalist ja katkendlikku häält ning lakkas vahepeal justkui töötamast.

41-aastane Bryant oli õnnetuse hetkel teel Thousand Oaksi korvpallimängule. Lisaks endisele tippkorvpallurile ja tema 13-aastasele tütrele Giannale oli helikopteris veel seitse inimest. Kõik üheksa inimest hukkusid.