Kaks tippklubi kavatsevad boikotti alustada, et sedasi tähelepanu tõmmata USA-s valitsevale rassilisele ebavõrdsusele ja politsei vägivallale. Mõlema Los Angelese meeskonna jaoks oli viimaseks piisaks karikasse pühapäeval Wisconsinis Kenosha linnas aset leidnud traagiline intsident, kus üks politseinik tulistas relvitut mustanahalist meest Jacob Blake'i selja tagant seitse korda.

ESPNi teatel tahavad kõik ülejäänud NBA klubid peale Lakersi ja Clippersi hooaega jätkata. Kõigis neis klubides oli samuti korraldatud hääletus. Lakersi staarmängija LeBron James olevat oma tiimi koosolekult välja tormanud ning teatanud, et ootab klubide omanikelt konkreetsemaid samme ja otsuseid.

Lakers ja Clippers on kaks NBA läänekonverentsi kõrgema paigutusega meeskonda, keda peetakse tiitlivõidu suursoosikuteks.

Clippers juhib hetkel play-offi avaringi seeriat Dallas Mavericksi vastu 3:2, Lakers on saanud Portland Trail Blazersi vastu edumaa 3:1.

Esimesena otsustas NBA-s politsei vägivalla suhtes protesti üles näidata Wisconsini osariigi meeskond Milwaukee Bucks, mis ei tulnud läinud öösel väljakule Orlando Magicuga kohtumiseks. NBA juhtkond otsustas seejärel kõik kolm tänaöist mängu edasi lükata.