Rockets läks neljandale veerandile kuuepunktilises eduseisus ning juhtis kaks ja pool minutit enne normaalajal lõppu kümnega, kuid LaMarcus Aldridge'i viis järjestikust punkti, Damian Lillardi kaugvise ja Aldridge järjekordne tabamus viisid mängu lisajale.

Lisaajal suutis Portland otsustavatel hetkedel vabavisked tabada, Houston eksis väljakult ja nii võttis põhiturniiri läänekonverentsi viies klubi võõral väljakul võidu.

Aldridge'i arvele jäi kohtumises 46 punkti ja 18 lauapalli. Lillard lisas 31 punkti, 9 lauapalli ja 5 söötu. Rocketsile tõid James Harden ja Dwight Howard 27 punkti, Howard lisas ka 15 lauapalli ja 4 blokki.

Tiitlikaitsja Miami Heat alustas play-offi 99:88 võiduga Charlotte Bobcatsi üle. LeBron James tõi võitjatele 27 punkti ja 9 lauapalli, Dwyane Wade lisas 23 punkti. Bobcatsi parim oli 20 punktiga Kemba Walker.

San Antonio Spurs võitis tänu suurepärasele viimasele veerandile Dallas Mavericksi 90:85. Vanameister Tim Duncan tõi võidumängus 27 punkti.

Washington Wizards oli 102:93 üle Chicago Bullsist ning võttis sarnaselt Portlandile, Miamile ja San Antoniole seerias 1-0 eduseisu. Nene tõi võitjatele 24 punkti.