"Superagendiks" nimetatud Paul, kelle teiste klientide seas on veel näiteks LeBron James ja John Wall, soovib Simmonsi paranemisega olla äärmiselt ettevaatlik, et austraallasele ennustatavat suurt tulevikku mitte rikkuda. Simmonsi vigastus, "Jonesi murd", võib erinevatel sportlastel paranemiseks võtta väga erineva aja - kui praegu ennustatakse, et 20-aastane äss peab platsilt eemale jääma kolmeks kuuks, siis täielikuks paranemiseks võib mehe klubi Philadelphia 76ers ta tunduvalt pikemaks ajaks mängudest kõrvale jätta.

Sarnane vigastus painas mõni aeg tagasi ka Kevin Duranti, kes tagasitulekuga kiirustas ning seetõttu esialgsest prognoosist tunduvalt pikemalt pealtvaatajaks jäi.

Lisaks Sixersi ettevaatlikusele soovib ka Paul, et Simmons oma esimese hooaja täies ulatuses vahele jätaks - lisaks tervislikele põhjustele oleks mehel sedaviisi suurem võimalus ka järgmisel hooajal kogu aasta kaasa tehes võita parima uustulnuka auhind.

Philadelphia jaoks oleks tegu viimastel aastatel juba kolmanda korraga, kui nende kõrge draftivalik oma esimese aasta vahele jätaks - 2014. aasta draftis kolmandana võetud tsenter Joel Embiid jäi vigastuste tõttu kõrvale koguni oma kahest esimesest hooajast, 2013. aasta kuues valik Nerlens Noel jäi kõrvale ühest aastast.