Heati allakäiguspiraali käivitajaks oli loomulikult LeBron Jamesi lahkumine, kuid viimase naela meeskonna kirstu lõi peamänedžer Pat Riley tänavu suvel isiklikult, kui päris inetul moel lasti minna Dwyane Wade`il, kes oli 13 aastat olnud meeskonna au, mõistus ja südametunnistus.

Mis siis ikkagi juhtus Miami ja Wade`i suhetes? Eksivad need, kes arvavad, et lepingu summa osas kokkuleppele mitte jõudmine oli peamine põhjus. Wade soovis 2-aastase lepingu eest saada 50 miljonit dollarit ja Miami oli valmis pakkuma 10 miljonit dollarit vähem, kuid arvestades Florida osariigi maksusoodustusi on lõpuks Bullsiga 47 miljoni dollari peale sõlmitud lepingu rahaline erinevus Heat`i pakkumisega minimaalne.

Tegelikult sai Wade`il lihtsalt kõrini Pat Riley pidevast lehmakauplemisest. Kui paljuski just tänu Wade`ile meelitati LeBron James ja Chris Bosh Miamisse, siis oli Wade nõus ühise eesmärgi nimel leppima väiksema palganumbriga. Sama kordus kaks hooaega tagasi, kui Miami soovis palgalimiiti kasutada Chris Boshi lepingu pikendamiseks. Nüüd uskus Wade, et aeg on meeskonnal hoolitseda ka tema palganumbri eest ja pakkuda maksimumlepingut. Paraku hakkas pihta taas vana lugu ja Riley üritas D-Wade`i palgata nii odavalt kui võimalik. Just siin jooksis mängija jaoks piir. Lisaks olevat Wade`i ja Riley suhetele kuuldavasti märgi jätnud ka Jamesi lahkumine, sest Riley süüdistas Wade`i oma sõbra plaanidest talle mitte teatamises. Wade aga väidab, et sai Jamesi plaanidest teada samal ajal kui kõik teisedki.

Wade`i tuules lahkusid meeskonnast ka eelmisel hooajal olulist rolli mänginud Luol Deng ja Joe Johnson, karjääri lõpetamisest teatas Amarè Stoudemire. Miami õnneks jõudsid nad enne Wade`i lahkumisuudist lepingu allkirjastada Hassan Whiteside`ga. Kahtlen sügavalt, kas Whiteside oleks Miamisse jäänud, kui tal oleks jätkunud kannatust oodata veel paar nädalat lepingu allkirjastamisega.

Uuteks tulijateks meeskonda on Derrick Williams, Luke Babbitt, James Johnson ja Dion Waiters. Miami strateegia on ilmne: meeskonda on lisandunud puhtad viskajad ja rünnakule orienteeritud noored mängijad, samas kui lahkujad olid vanemad mängumehed, kes pigem sundisid Miamit mängima aeglasemas tempos. Nii ei olegi mingi üllatus, et peatreener Erik Spoelstra uue hooaja taktikaks saab olema kiirem korvpall. Mänguskeemi, kus Hassan Whiteside võtab kaitselauapalli, söödab Goran Dragicile, kes kiirelt üle tulles ründab kas ise korvi või leiab väljast viskaja, peaksime Miami esituses uuel hooajal nägema oksendamiseni.

Miami Heat v Brooklyn Nets

Pikalt oli lahtine ka Chris Boshi saatus. Veretrombidega hädas olev mees soovib ise mängida, kuid Heati juhtkond ei soovi meest platsile lubada. Ühelt poolt on mõistetav Heati ettevaatlikus, sest mängija elu ja tervis peaks alati olema prioriteediks number üks, teisalt - kas see ei peaks olema mitte Boshi enda otsus? Mängija väidab, et tal on kahe eriarsti nõusolek mängimaks verd vedeldavate medikamentide toel. Seega on pall Heati väravas - soovi korral võivad nad Boshi saatuse üle otsustada nii või naa, kuid Riley on viimastel päevadel mõista andnud, et tema nägemuses on Boshi karjäär meeskonnas läbi.

Ehkki lähiajalugu räägib teist keelt, usun ma jätkuvalt, et Pat Riley ei ole mõistust kaotanud. See võib paraku olla halb uudis Miami fännide jaoks, sest Riley teab, et NBA-s keskpärane meeskond olla on võimalikest kõige hullem variant. Hooaja esimeses pooles üritab Miami püsida kõrges konkurentsis, kuid kui play-off'ide perspektiiv hakkab silmist kaduma, tõmmatakse tõenäoliselt juhe seinast ja loodetakse pigem järgmise aasta draftile. Võib juhtuda ime ja Miami uus kiirem stiil kannabki vilja, kuid tõenäolisem on stsenaarium, kus Heatil jääb kvaliteedist puudu ja põhihooaja lõpuks leitakse end 28-30 võiduga play-off'idest kaugel.