Antetokounmpo lepingu teeb eriti positiivseks see, et Bucks ei pidanud (mõlema osapoole soovil) maksma maksimaalset võimalikku summat, mis säilitab neile tulevikus piisavalt palgalimiiti, et muretseda meeskonda abijõudu. Middletoni vigastuse teeb eriti masendavaks see, et eelmisel hooajal oli ta tihti parim punktitooja platsil ja 6 kuud pausi tähendab sisuliselt hooaja lõppu. Bucks reageeris kohe ja kauples endale Tyler Ennise vastu Michael Beasley, kes võib heal päeval edukalt täita punktitooja rolli, kuid kehvemal päeval olla ka täiesti nähtamatu.

Bucksi võib pidada eelmise hooaja üheks suurimaks põrujaks, sest peale 2014-15 hooajal play-off'idesse jõudmist saavutati eelmisel hooajal kõigest 33 võitu ja jäädi play-off'idest koguni 11 võidu kaugusele. Puhtalt paberi peal oleks Bucks pidanud minema paremaks, sest lisandus keskmängija Greg Monroe ja meeskond koosneb noortest mängijatest. Paraku toimus arengu asemel taandareng ja Jason Kidd istub jätkuvalt treeneripingil peaasjalikult tänu oma isiklikele soojadele suhetele meeskonna omaniku Marc Lasryga.

Jason Kidd

Kui Bucksi meestest kellelgi hooaeg õnnestus, siis oli see just Antetokounmpo. Nagu Kidd juba enne hooaja algust lubas, mängitas ta meest vajadusel kõigil viiel positsioonil. Kõige edukamaks osutus “The Greek Freaki” jaoks mängujuhi roll, kus ta sisuliselt oli väljakul elav kolmikduubel. Loogiline oleks, et just sellel positsioonil kasutatakse kreeklast uuel hooajal kõige enam, mis teeb probleemsemaks Michael Carter-Williamsile mänguväljakul sobiva rolli leidmise. Arvestades, et Bucks palkas kahe hooaja vahel endale puhta mängujuhina Matthew Dellavedova, on õhus võimalus, et Carter-Williams kaubeldakse hooaja jooksul mänguskeemi sobivama mängija vastu.

Lisaks eelpool juba mainitud Beasleyle ja Dellavedovale liitusid Bucksiga ka Jason Terry ja Mirza Teletovic. Draftist saadi Thon Maker ja Malcolm Brogdon. Meeskonnast lahkujad on Tyler Ennis, Jerryd Bayless, Greivis Vasquez, Damien Inglis, Albert Miralles ja Johnny O`Bryant. Kahe aasta pikkuse mängukeelu sai keelatud ainete kasutamise eest O.J. Mayo. Keelatud aine täpset nime NBA ei avalikustanud, mis vastavalt liiga ja mängijate vahel sõlmitud kollektiivlepingule tähendab, et Mayo jäi vahele mõne narkootilise aine kasutamisega. Palju spekuleeritakse ka, et Bucks otsib võimalusi Greg Monroe kauplemiseks - senini edutult. Monroe`d nähakse (pisut teenimatult) põhilise patuoinana eelmise aasta tulemuse juures, nii et suure tõenäosusega ta algavat hooaega Bucksi särgis ei lõpeta.

Kuigi Bucksi tulemus jäi eelmisel hooajal tagasihoidlikuks. olid nad siis ja on ka uuel hooajal ebamugavad vastased kõigile. Ebastandardsed mängijad, kes võivad mängida mitut positsiooni, on kaitses liikuvad ning pikkade kätega, tekitavad suuremale osale vastastest kõvasti peavalu. Just Bucks oli see meeskond, kes lõpetas eelmisel hooajal Warriorsi 24-0 võitudejada - teisisõnu on nad ohtlikud kõigile. Võtmeküsimuseks saab meeskonna suutlikus stabiilselt mänge võita endast nõrgemate või samal tasemel vastaste vastu. Middletoni vigastus on tõsine tagasilöök ja Bucksi suur probleem saab olema visketabavus. Kui üle-eelmine hooaeg oli superõnnestumine (41 võitu) ja eelmine hooaeg täielik põrumine (33 võitu) siis uuel hooajal jääb Bucks tõenäoliselt kuhugi vahepeale ja 35-37 võiduga play-off'idest välja.