Viimased hooajad on Nowitzki mänginud naeratus huulil, sest Mavericksiga tiitli võitmine (alistades seejuures Miami Heati supertrio) on mehelt võtnud kõik pinged, mis tal karjääri jooksul kunagi võisid olla.

Dallas Mavericksi omaniku Mark Cubani ja Nowitzki vahel on vaikiv kokkulepe, et Dirki finantside eest kantakse hoolt ka peale tema karjääri lõppu. See on võimaldanud Mavericksil sõlmida Nowitzkiga leping oluliselt odavamalt mehe turuhinnast ja vaba palgalimiiti kasutada abiväe meeskonda meelitamiseks. Eelmisel suvel oli Mavsi suureks eesmärgiks sõlmida leping DeAndre Jordaniga ja ehkki pooled olid juba jõudnud kokkuleppele, taganes Jordan oma lubadusest ja jäi Clippersisse.

Dallase jaoks oli see suur hoop, sest Jordani tulekuga nädal aega arvestanud Mavericksi jaoks oli nädal hiljem vabaagentide turg juba kokku kuivanud. Lõpuks saadi endale siiski Zaza Pachulia, kes tegi ka täiesti rahuldava hooaja.

Vanus ning karjääri jooksul läbitud kilomeetritest tingitud vigastused on siiski Dallase suurim probleem. Play-off'id läksid jälle tervisehädade nahka, sest Chandler Parsons oli väljas, Deron Williams, Devin Harris ja J.J. Barea poolvigased.

Staaride tühjad paagid

See peegeldabki Mavericksi olukorda viimastel hooaegadel üsna ilmekalt. Nimesid vaadates võimu nagu oleks, aga kõik mehed nimede taga on endised staarid, kelle paak on kütusest juba päris tühjaks saamas. Bensiiniaurude peal sõitmine viib teatud kaugusele, kuid mitte lõpuni. Sel suvel tuli meeskonda lõpuks ka natuke nooremat verd. Lisandusid Harrison Barnes, Quincy Acy, Seth Curry, Jonathan Gibson ja Andrew Bogut. Draftist saadi juurde A. J. Hammons. Lahkujateks olid Zaza Pachulia, Chandler Parsons, Raymond Felton, David Lee, Jeremy Evans ja kõigi naljasõprade lemmik JaVale McGee. Puhtalt paberi peal läks meeskond veidi nooremaks ja ehk natuke ka vähem vigastustealtimaks, ehkki meeskonda jäänud vanuritel on üks lisandunud aasta taaskord turjal.

Tagamängijad Deron Williams (8) ja Wesley Matthews.

Dirk Nowitzki, Deron Williams, Wesley Matthews, Andrew Bogut, Devin Harris ja J.J. Barea on nimed, keda iga NBA meeskond sooviks oma hingekirjas näha... 5 aastat ja kaks vigastust tagasi. Parim, mida Mavericksi fännid võiksid soovida, on see, et mängijad püsiksid läbi hooaja tervena ja play-off'ideks ollakse valmis. Paraku jääb Dallasel kvaliteedist puudu ja Läänekonverentsis on keskmiselt kvaliteeti liiga palju, et Mavericks saaks põhihooajal lubada endale põhimeeste puhkamist. Play-off'idesse jõudmine ei ole kindel ja kõik kohad kuuendast kuni kümnendani reaalsed.

Põhihooajal kulutatud energia puudumine võib aga analoogselt eelmistele hooaegadele taas kurjalt kätte maksta play-off'ides. Mark Cuban on oma austusest Nowitzki vastu võtnud eesmärgiks olla meeskonnaga konkurentsis vähemalt kuni Nowitzki karjääri lõpuni. See tähendab ehk veel kaks järgmist hooaega. Usun, et põhihooajal ollakse veel piisavalt head, et ca 45 võiduga play-off'i jõuda. Esimene ring jääb seal suure tõenäosusega siiski laeks.

Dallase ja Milwaukee hooajaeelse mängu lühike kokkuvõte (8. oktoober):