Küsimus ei olnud ainult võitudes ja kaotustes, vaid ka selles, kuidas Mitchell mängijaid kasutas. Saundersi poolt meeskonda toodud kooslus verinoortest supertalentidest ja karjääri loojangul olevatest veteranidest pidi aitama Timberwolvesi noortel areneda, omandada kogemusi ja meeskonnal ühtlasi ka võita. Reaalsuses kasutas Mitchell nii noori kui ka veterane täiesti arusaamatult, kaotades seetõttu päris mitu võidetavat mängu. Lõpuks polnud enamus mängijaid ka enam Mitchelli tegevusega rahul.

29 võidu ja 53 kaotusega lõppenud põhihooaeg sai vaevalt läbi, kui Mitchell oli vallandatud. Ainuke, kes selle otsuse vältimatusest siiani aru pole saanud, on Mitchell, kes tänaseni läbi ajakirjanduse kurdab, kuidas teda Timberwolvesis väärkoheldi ja kuidas ta vääris paremat suhtumist. Juba nädal aega hiljem oli uueks peatreeneriks palgatud Tom Thibodeau. Peale Chicago Bullsist lahkumist oli Thibs võtnud endale aastase pausi ja nüüd oli aeg ideaalseks koosluseks küps. Minnesota Timberwolvesi treeneri positsioon on arvestades meeskonna potentsiaali üks ihaldusväärsemaid NBA-s ja Thibodeau oli kindlasti üks parimaid saadaval olevaid treenereid. Thibodeau oli oma õppetunni Bullsis kätte saanud ja nüüd nõudis ja ka sai Timberwolvesi suuremaid õigusi kui ainult peatreeneri roll (lisaks on tal sõnaõigus kõigi mängijate vahetustehinguid/palkamisi puudutavate otsuste üle).

Nii algab Timberwolvesi jaoks uus ajastu, sest Thibodeau toob endaga kaasa võitudele ja tulemusele orienteeritud mentaliteedi. Juba hooajaeelses treeninglaagris on mängijad tunnistanud, et õhkkond on hoopis teine ja alla 100-protsendilist pingutust ei aktsepteerita. Kellelegi ei ole uudis uue peatreeneri võime panna meeskondi tugevat kaitset mängima ja see võib olla Timberwolvesi noorte jaoks parim uudis. Kuna Thibodeau poolt juhendavate meeskondade puhul on kaitsemäng olnud alati fookuses, on levinud linnalegend, et Thibsi võimed meeskonna rünnakut käima panna on tagasihoidlikud. Reaalsuses on probleemiks olnud pigem piisava mängijatalendi puudumine. Timberwolvesiga seda probleemi ei ole ega tule.

Kris Dunn mängus Denveriga.

Mis saab peale Garnetti?

Meeskonnast on lahkunud tippkorvpallist loobunud Kevin Garnett, kes oli eelmisel hooajal pigem noortele mentoriks, kui tegi ise reaalselt palliplatsil tegusid. Timberwolves valis endale draftis mängujuhi Kris Dunni, kes näitas NBA suveliigas suurepäraseid esitusi ja algatas sellega spekulatsioonid, et Ricky Rubio päevad Minnesotas on loetud. Thibodeau aga ei kiirusta veel Rubiot maha kauplema, ehkki puhtalt paberil sobiks Dunn tema mänguskeemi paremini. Tõenäoliselt antakse nii ühele kui teisele mehele võimalus ennast põhihooaja mängudes tõestada ja liisk langeb enne NBA kauplemistähtaja saabumist. Mõlema mehe vastu oleks teiste meeskondade poolt huvi olemas, mis annab Timberwolvesile võimaluse vastu saada vajalik täiendus. Lisaks sõlmis Minnesota suvel lepingud vabaagentide Cole Aldrichi, Jordan Hilli ja Brandon Rushiga.

Karl-Anthony Towns oli eelmise hooaja parim noormängija ja näitas sellist potentsiaali, et vähesed kahtlevad tema varsti saabuvas superstaari staatuses. Meeskonnas on ka üle-eelmise hooaja parim noormängija Andrew Wiggins, kes eelmisel hooajal tegi tubli arengu. Lisaks talendikas serblane Nemanja Bjelica, plahvatusliku hüppevõimega Zach LaVine, eelpool mainitud Kris Dunn, Gorgui Dieng, Ricky Rubio ja veel mõned talendikad noored, kes loodavad Thibodeau käe all oma karjäärile hoo sisse lükata. Minu jaoks ei ole küsimust, kas Timberwolves jõuab läänekonverentsi tippu, vaid millal see juhtub? Kui see oleks uue treeneri teha, tuleks läbimurre juba sellel hooajal, sest Thibodeau ei tea, mis tähendab olla kannatlik. Seega kas jõuab Timberwolves play-off'i või peab Thibodeau minema peale hooaja lõppu häälepaelte operatsioonile. Tunnistan, et mu ennustuses on parasjagu optimismi, kuid pakun Minnesota noortele superedukat 50-võidulist põhihooaega.