Avaveerandil 24:14 eduseisu kätte võidelnud leedukad läksid Kanada vastu lõplikult oma teed teisel poolajal. Võitjate resultatiivsemad olid Edgaras Ulanovas, kes viskas 15 punkti, ja Jonas Valanciunas, kes kogus kõigest 18 mänguminutiga 13 punkti ja kaheksa lauapalli. Lauavõitluse lausa 27:46 kaotanud Kanada meeskonna parim korvikütt oli Kyle Wiltjer 24 punktiga.

Lisaks Leedule tagas täna H-alagrupis edasipääsu ka Austraalia, kui alistas Senegali 81:68.

Leedu - Kanada tipphetked:

 Lukas Lekavicius

Üllatus sündis F-alagrupis, kus Brasiilia alistas Kreeka tõelises põnevusmängus 79:78. Brasiillased juhtisid lõpuminuti alguses veel viie punktiga, kuid kreeklastel avanes kaks sekundit enne lõppu viigistamise võimalus - Kostas Sloukas teenis seisul 76:79 kolm vabaviset, ent suutis neist realiseerida vaid kaks esimest.

Suurima panuse Brasiilia võitu andis Anderson Varejão, kes tõi oma 22-st punktist 16 teisel poolajal. Kreeka resultatiivseimana viskas Georgios Printezis 20 silma.

Teises selle alagrupi mängus alistas Uus-Meremaa täna Montenegro 93:83 ja avas võiduarve. Brasiilial on tabelis kaks võitu, Kreekal ja Uus-Meremaal üks võit ning viimases voorus selgitab nende omavaheline mäng teise edasipääseja.

Brasiilia - Kreeka tipphetked:

Brasiilia versus Kreeka

USA meeskond pääses Türgi vastu suure ehmatusega ning sai lisaajal 93:92 võidu. Normaalaja lõpus olid türklased väga lähedal võidule, ent lõpusekundil tehti kahepunktilises eduseisus Jayson Tatumi vastu kaugviskejoone taga viga. Ameeriklane realiseeris türklaste õnneks kolmest vabaviskest kaks ja mäng läks lisaajale.

Lisaaja lõpus olid kõik trumbid taas türklaste käes, ent siis eksisid nad lõpusekunditel koguni neljas vabaviskel järjest ja kinkisid ameeriklastele võimaluse, mille Khris Middleton kaks sekundit enne sireeni kahe tabava vabaviskega ka ära kasutas. Lõpus eksis Ersan Ilyasova veel raskel kaugviskel.

Ameeriklaste resultatiivseim oli Middleton 15 punktiga, Kemba Walker lisas 14 silma, kuus lauapalli ja seitse korvisöötu. Kaksikduubli teinud Ersan Ilyasova tõi türklastele 23 punkti ja 14 lauapalli.

USA-Türgi tipphetked:

Prantsusmaa võitis G-grupis Jordaania 103:64 ja tagas Dominikaani Vabariigi kõrval edasipääsu. Nando De Colo viskas 19 punkti ja jagas 8 resultatiivset söötu.