Lätil oli kohtumise lõpus võimalus kõik enda kasuks kallutada, kuid nende tähtmängija Dairis Bertans eksis järjest kaugvisetel. 10 sekundit enne mängu lõppu juhtis Läti 80:72 ja Bertans sai proovida kaugivset, mis aga ei tabanud. Korvi alt sai kohe jaole Artis Ate, kuid ka see vise läks mööda.

Janis Timma vea järel tabas Derek Needham kaks vabaviset ja tegi Montengero poolt vaadates seisuks 74:80. Kolm sekundit enne lõpuvilet sai Bertans veelkord kolmest proovida, kuid taaskord läks see mööda. Bertans proovis kohtumise jooksul kaugviskeid koguni kaheksal korral, kuid mööda läksid neist kõik. Lisaks ei tabanud ta ka ainsat sooritatud kahepunktiviset.

Läti koondise liidriks oli mängujuht Janis Strelnieks, kelle kontole kogunes 25 punkti. Seejuures sai ta matši lõpus paraja puukka. Martins Meiers lisas 12 ning Timma 11 punkti.

Montenegrole tõid Derek Needham 22 ning Marko Todorovic 13 silma. 600 000 elanikuga Montenegrost sai sellega kõige väiksem riik, kes kunagi korvpalli MM-ile jõudnud.

D-alagrupist pääsesid lõpuks MM-ile Hispaania, Türgi ja Montenegro. Lätlased kogusid küll sarnaselt Montenegrole seitse võitu ja viis kaotust, kuid lätlastele sai saatuslikuks kehvem korvide vahe omavahelistes mängudes.

Sarnaselt Lätile jäid MM-ilt kõrvale Ukraina ning valitsev Euroopa meister Sloveenia.