Hispaania alustas hoogsalt ning juba avaveerandi järel juhiti 23:14. Poolajaks oli hispaanlased ees juba 43:31. Teisel poolajal dikteeris Hispaania sündmuste käiku kindlalt ning nende eduseis oli pidevalt 20 punkti kandis. Argentina tegi küll paar vahespurti, kuid alla 12 silma kaotusseisu vähendada ei õnnestunud.

Võitjatele tõid Ricky Rubio 20, Sergio Llull 15, Marc Gasol 14, Rudy Fernandez 11, Juancho Hernangomez 11 ning Willy Hernangomez samuti 11 punkti.

Kaotajate edukamad olid Gabriel Deck 24, Nicolas Laprovittola 17 ning Facundo Campazzo 11 silmaga. Argentina koondise vaimne liider Luis Scola piirdus 8 punktiga. 39-aastane vanameister jäi seejuures avapoolajal kuivale.

Võiduka Hispaania koondise jaoks oli see üldse teiseks MM-medaliks. Mõlemad autasud on nende jaoks olnud kuldsed. Argentinale oli see kolmandaks MM-medaliks. Lisaks seekordsele hõbedale on neil hõbemedal ka 2002. aastast ning kuldmedal 1950. aastast.

Järgmine korvpalli MM peetakse 2023. aastal. Võõrustajateks saavad olema Jaapan, Filipiinid ning Indoneesia.

Mõnevõrra üllatuslikult finaali jõudnud Argentinal on selja taga tõeliselt vägev turniir. Alagrupp ja vahegrupp võideti täiseduga. Veerandfinaalis mindi vastamisi turniiri eel suursoosikuks peetud Serbiaga.

Argentina aga üllatas kogu korvpallimaailma ja võttis 97:87 võidu. 39-aastane Luis Scola viskas meeskonna parimana 20 silma, Facundo Campazzo panustas 18 punkti. Poolfinaalis ootas argentiinlasi ees Prantsusmaa, kes oli veerandfinaalis lülitanud konkurentsist valitseva maailmameistri USA enda. Poolfinaali juba argentiinlased domineerisid ja võtsid üllatavalt kindla 80:66 võidu. Taaskord kerkis kangelaseks vanameister Scola, kes tõi koguni 28 punkti ja 13 lauapalli.

Argentinal on MM-ilt ette näidata kaks medalit. 1950. aasta kodusel turniiril tuldi maailmameistriks, 2002. aastal teeniti hõbemedal.

Sarnaselt Argentinale on täiseduga jätkamas nende vastane Hispaania. Alagrupi ja vahegrupi ainult võitudega läbinud hispaanlased läksid veerandfinaalis vastamisi suurepärase turniiri teinud Poolaga. Poola üle said hispaanlased 90:78 võidu.

Poolfinaal Austraaliaga kujunes aga tõeliseks põnevuskohtumiseks. Hispaanlased saavutasid võidu alles teisel lisaajal numbritega 95:88. Võimsa kohtumise tegi kogenud Marc Gasol 33 punktiga. Kaksikduubliga (19 punkti ja 12 korvisöötu) säras Ricky Rubio.

Hispaania tuli 2006. aastal maailmameistriks, rohkem medaleid nad MM-ilt võitnud pole. Seega täieneb hispaanlaste auhinnakapp igal juhul, aga mis värvi medaliga, selgub juba kell 15 algavast kohtumisest. Delfi kajastab finaali käiku otseblogi vahendusel.