Avaveerandaeg lõppes viigiliselt seisul 18:18. Teise veerandajaga suutsid väikse edu sisse mängida prantslased, kes olid poolaja lõpuks ees 45:39.

Kolmandal veerandajal olid prantslased paaril korral juba kümnepunktilises eduseisus, kuid seejärel sai USA mängu tagasi. Donovan Mitchelli juhtimisel tuldi kaotusseisust välja ning lõpuks mindi ka kohtumist juhtima. 10 minutiga 27 silma visanud ameeriklased olid viimase veerandi eel 66:63 eduseisus.

USA oli 5.16 enne lõppu veel 76:71 ees, aga siis algas prantslaste tagasitulek. Prantsusmaa tegi 11:0 spurdi ning kättevõidetud edu enam käest ei antud. Ameeriklastel oli võimalusi seis viigistada, kuid hakati eksima vabaviskejoonelt. Lõpuks võttis Prantsusmaa 89:79 võidu.

Võitjate resultatiivseim oli 22 silmaga Evan Fournier, Rudy Gobert panustas võitu 21 silma. Nando de Colo lisas 18 punkti. USA eest tegi suurepärase esituse Donovan Mitchell, kes sai üleplatsimehena kirja 29 punkti. Marcus Smart lisas 11 ja Kemba Walker 10 punkti.

Prantsusmaa kohtub poolfinaalis Argentinaga, USA peab leppima 5. koha mängudega, kus kõigepealt minnakse vastamisi Serbiaga.

ENNE MÄNGU:

Kell 14.00 kohtuvad veerandfinaalis tiitlikaitsja USA ja Prantsusmaa, kell 16.00 algab kohtumine Austraalia ja üllatusmeeskonna Tšehhi vahel.

USA ja Prantsusmaa olid viimati maailmameistrivõistlustel vastamisi üle 50 aasta tagasi - 1963. aastal võitsid ameeriklased 81:61. Meeskondade viimane suur lahing pärineb aga 2016. aasta Rio olümpialt, kus ameeriklased võitsid vaid 100:97. Toona hiilgas Klay Thompson 30 punktiga,

USA-Prantsusmaa mängu võitjat ootab poolfinaalis Argentina.

Kui Austraalia pääses MMil veerandfinaali 25-aastase vaheaja järel, siis Tšehhi pole seda varem kunagi suutnud. Tõsi, nende eelkäija Tšehhoslovakkia sai sellega hakkama ühel korral. Austraallaste tänane võit kindlustaks neile ka kõigi aegade kõrgeima koha MMil, sest senine parim on viies koht, milleni jõuti 1982. ja 1994. aastal.

Austraalia ja Tšehhi mängu võitjat ootab poolfinaalis üheks suuremaks tiitlinõudlejaks tõusnud Hispaania.

Delfi vahendab mõlema tänase veerandfinaali otsustavad sündmused otseblogi vahendusel.