Ent kuidas on lood tegelikult?

Võtame kasvõi konkreetselt käesoleva valikmängude akna. Vähemalt kaks mängijat panid koondisega liitudes end keerulisse seisu. Augusti lõpus Kreeka esiliiga klubiga lepingu sõlminud Martin Paasoja kaotas koondisega liitudes kuupalga. Klubijuhid ütlesid konkreetselt, kui tuled pärast koondisemänge, hakkab palk jooksma alles oktoobrist. "Üritasime kuidagi keskteed leida, aga nad jäid oma sõnade juurde. Eks see korraks kõhklusehetke tekitas, aga teisalt ei ole võimalik kõike rahas mõõta. Ma tahtsin väga koondises olla ning kui selleks tuli loobuda kuupalgas, siis mis teha," sõnas Paasoja. Tuletan siinkohal meelde, et koondisega olles ei teeni mängijad midagi. Isegi päevarahasid mitte.

USA ülikoolist koondise juurde tulnud Maik-Kalev Kotsar sai eksamis nulli. Kui enamus õppejõude olid eestlase äralubamise osas koostööaldid, siis üks õppejõud kohe mitte. "Ta ütles, et kui eksamilt puudud, saad nulli. Järeletegemise võimalus puudub. Ma ei teagi mis saab," kostis Kotsar enne Belgradist äralendu.

Koondise juurde tulles pani Kotsar end teadlikult "tanki". Kui hinded pole korras, võib juhtuda, et ta ei saa ülikooli teatud perioodil esindada. Loodetavasti nii ei lähe, aga selline võimalus ripub nüüd õhus. Patriotism võib olla karistatav.