Prantsusmaa alustas kohtumist selgelt paremini: esimene veerandaeg võideti 26:14, poolajaks oldi ees 50:40.

Neljanda veerandaja alguses ronis Leedu järgi ja neli minutit enne lõppu viis Lukas Lekaviciuse kaugvise Leedu 69:68 ette.

Viimasele 30 sekundile läks Prantsusmaa siiski 76:75 eduseisus. Hetk varem oli Rudy Gobert Jonas Valanciunase vabaviske rõngalt minema löönud, aga enne palli puudutas ta rõngast. Kohtunikud lasid mängul siiski jätkuda.

Valanciunase vabaviske olukord:

15 sekundit enne lõppu tabas Nando de Colo keskpositsioonilt ja Leedu viimasel rünnakul ei suutnud Jonas Maciulis kolmest sisse visata.

Prantsusmaa kasuks viskasid Evan Fournier 24 ja de Colo 21 punkti, Leedu resultatiivseim oli 18 punktiga Jonas Valanciunas.

Prantsusmaa ja hommikul Dominikaani Vabariiki võitnud Austraalia jätkavad L-vahegrupis täisedu nelja võiduga, nemad on pääsu veerandfinaali kindlustanud. Leedul ja Dominikaani Vabariigil on mõlemal kaks võitu ja kaks kaotust.

Leedu kohtub esmaspäeval Dominikaani Vabariigiga, aga see matš ei otsusta nende jaoks enam midagi.

K-vahegrupist pääses esimesena veerandfinaali USA. Täna alistati 69:53 Kreeka. Ameeriklaste poolelt viskas Kemba Walker 15 punkti, Kreeka liider Giannis Antetokounmpo kogus 15 punkti ja 13 lauapalli.

USA-l on K-vahegrupis neli võitu, Tšehhil ning Brasiilial kolm võitu ja üks kaotus ning Kreekal kaks võitu ja kaks kaotust. Vahegrupi viimases voorus lähevad vastamisi USA - Brasillia ja Kreeka - Tšehhi. Kui võidavad USA ja Kreeka, tekib Kreeka, Brasiilia ja Tšehhi vahel surnud ring, kus määravaks saab omavaheline korvide vahe.

Praegu on parim seis Tšehhil (+18), Kreekal on see -1 ja Brasiilial -17.