Seekordsele MM-ile jagati Euroopas 12, Aafrikas 5, Ameerikas 7 ning Aasias ja Okeaanias 8 piletit.

Euroopa koondistest sõidavad maailmameistrivõistlustele Tšehhi, Prantsusmaa, Saksamaa, Kreeka, Itaalia, Leedu, Montenegro, Poola, Venemaa, Serbia, Hispaania ja Türgi. Viimasena MM-pileti taganud Monetengro tegi ühtlasi ajalugu, kuna neist sai läbi aegade kõige väiksema rahvaarvuga riik, kes korvpalli MM-ile jõudnud. Balkani poolsaarel paiknevas väikeriigis on 600 000 elanikku.

Aafrikat esindavad MM-il Angola, Elevandiluurannik, Nigeeria, Senegal ja Tuneesia.

Aasia ja Okeaania tsoonist on väljas Austraalia, võõrustaja Hiina, Iraan, Jaapan, Jordaania, Uus-Meremaa, Filipiinid ja Lõuna-Korea.

Ameerika tsoonist on seitsmest kohast täidetud viis. Kindlasti sõidavad MM-ile USA, Argentina, Brasiilia, Kanada ja Venezuela. Viimasele kahele piletile on veel kolm kandidaati. MM-ist unistavad Puerto Rico, Uruguay ja Dominkaani Vabariik.

MM-i alagruppide loosimine leiab aset 16. märtsil. Kokku moodustatakse kaheksa neljaliikmelist alagruppi. Igast grupist pääseb kaks paremat teise vooru, kus moodustatakse neli neljaliikmelist alagruppi. Taas pääsevad iga grupi kaks paremat edasi. Seejärel tulevad juba veerand- ja poolfinaalid ning finaal.