Erinevad USA korvpalliportaalid ei kahtlegi, et see Lõuna-Sudaanis sündinud ja väikse lapsena Austraaliasse kolinud pallur lõpetab peagi unistuste liigas NBA-s. Juba praegu, mil Maker käib alles keskkoolis, on erinevad ülikoolid tal järjekorrana sabas.

Mis temast siis nii erilist on? 210-sentimeetrise palluri kohta paistab ta silma erakordselt väledate jalgade ja suurepärase pallikäsitluse poolest ning tunneb end mugavalt ka kolmesejoone taga. Pigem rohkem nagu väike äär kui tsenter.

Makeri treener Edward Smith, kes asutas 1996. aastal Sydney'sse korvpalliakadeemia, leidis poisi Lääne-Austraaliast Perthist jalgpalliväljakult, kui ta oli 13-aastane ja juba kaks meetrit täis. Smith hakkas Makerit veenma ala vahetama. Alguses ajas viimane kõvasti sõrgu vastu.

"Ütlesin ei, mitte tema pärast, vaid ma lihtsalt ei tahtnud korvpalli mängida. Aga hakkasin teda usaldama ja läksin plaaniga kaasa. Pärast tulemuste nägemist mõtlesin "Vau, OK". Las ma õpin. Las ma kuulan. Võtame rahulikult. Las ma lähen lihtsalt mänguplaaniga kaasa ja vaatame, kuhu see mind viib," rääkis Maker.

Kaheksandasse klassi läks Maker juba USA-sse Louisianasse Metairie Park Country Day Schooli. Praegu käib ta Virginia osariigis Martinsville'is Carlisle' keskkoolis.

Portaal 247Sports andmetel on 2017. aastal keskkooli lõpetav Maker juba vastu võtnud Indiana ülikooli stipendiumi.